Kevin van Essen mag twee jaar niet voetballen

ALMERE – De Almeerse voetballer Kevin van Essen, spelend voor Telstar, is door de tuchtcommissie twee jaar uitgesloten van wedstrijden vanwege dopinggebruik.

foto: website SC Telstar


De Almeerder werd op 8 mei van dit jaar gecontroleerd na afloop van de wedstrijd tegen Helmond Sport. Hij zou met furosemide vervuilde vitaminetabletten hebben geslikt. Furosemide is een middel dat het gebruik van doping kan maskeren en daarom ook op de dopinglijst staat. Ook bij de contra-expertise werd het gebruik bevestigd.
Op de website laat Telstar weten dat de Almeerse voetballer ‘onzorgvuldig is geweest en dat de club blijkbaar nog meer aan bewustwording moet doen (…) sinds het geval van Kevin bij Telstar bekend werd, hebben de spelers de goedgekeurde lijst consequent geraadpleegd en desondanks heeft de club in drie gevallen geconstateerd dat de raadpleging onvoldoende is geweest.’
Kevin van Essen wordt naar de mening van de club te zwaar gestraft. Ten tweede adviseert Telstar voetbalclubs zowel in het betaald als het amateurvoetbal de bewustwording onder spelers en speelsters verder te vergroten. ‘Laat de dure les voor Kevin voor een ieder de motivatie zijn om de verantwoordelijkheid op te pakken.’
Van Essen kan dus twee jaar lang niet meer voor Telstar uitkomen. De Almeerder speelde in zijn woonplaats eerder voor FC Omniworld, de voorloper van Almere City FC en SV Almere in Haven.

Artikel geplaatst op: 29 december 2015 - 13:32

Gerelateerd

Delen