Proefduiken tijdens open avond Duikteam Almere

MUZIEKWIJK - Duikteam Almere organiseert op vrijdag 15 januari in het zwembad aan de J.S. Bachweg een open avond van 21.00 tot 23.00 uur.
Een proefduik maken tijdens de open avond is mogelijk. (Foto: aangeleverd)

Tijdens deze open avond kunnen geïnteresseerden onder begeleiding van een ervaren instructeur een duik maken in het zwembad en op deze manier kennis maken met de duiksport en over de mogelijke opleidingen.
In principe is het voor iedereen weggelegd om duiken te leren. Ook omdat duiken met een fles lucht en een ademautomaat onder water net zo makkelijk ademt als boven water. Met wekelijkse duiklessen wordt de techniek geleerd en ook bijgehouden, of verder ontwikkelt.
Duikteam Almere is een open vereniging waarbij ieder lid vrij is om iets leuks voor leden te organiseren. Een ander voordeel is dat Duikteam Almere Nederlandse Onderwatersport Bond opleidingen aanbiedt in eigen tempo met speciale aandacht voor de Nederlandse duikomstandigheden die bekend staan als internationaal zeer goed erkende brevetten. Dit in tegenstelling tot de tijdsdruk bij commerciële duikopleidingen.
Op de open avond krijgen bezoekers een introductie van de theorie en het duikmateriaal om vervolgens een proefduik te kunnen maken in het zwembad. De gehele opleiding bestaat uit zeven avonden theorie en op de vrijdagavonden van 21.00 tot 23.00 de zwembadtrainingen. Vervolgens vinden in overleg met de cursisten een aantal buitenwaterduiken plaats om de trainingen af te ronden. De minimale leeftijd is 14 jaar en voor deelnemers geldt een verplichte duikmedische goedkeuring.
Vanwege de veiligheid moet het aantal personen onder water beperkt blijven. Wie een proefduik wil maken doet er verstandig aan zich vooraf even aan te melden via info@duikteamalmere.nl. Wie besluit om in januari lid te worden krijgt een aantrekkelijk financieel aanbod.
Artikel geplaatst op: 02 januari 2016 - 11:57

Gerelateerd

Delen