Eerste veldrit in Kromslootpark springt in op behoefte

KROMSLOOTPARK – Voor de allereerste keer wordt zondag 17 januari een veldrit-wedstrijd voor veldrijders en ATB’ers gehouden. De Fiets, Race & Toer Club Almere (FRTCA) en de race-community Wielrennen Almere organiseren die dag de Grote Prijs Kromslootpark.
Het parcours van de Grote Prijs Kromslootpark, dat zondag 17 januari verreden wordt. (Foto: aangeleverd)

Op de ‘berg’ in het Kromslootpark aan het Blanchardpad wordt in drie categorieën gestreden om de prijzen. De jeugd tot en met 15 jaar start om 10.00 uur voor een wedstrijd van 25 minuten. De senioren worden om 11.00 uur weggeschoten in een A-categorie (licentiehouders) en een B-categorie (recreanten). De A’s koersen 50 minuten, de B’s 40 minuten.
Zeewolder bioboer Thijs Geerse, zelf een begenadigd crosser, stelt de prijzen in natura beschikbaar. Geheel in lijn met het evenement komen deze smakelijke prijzen rechtstreeks uit de Flevolandse kleigrond.
De FRTCA en Wielrennen Almere springen met de veldrit in op een behoefte. “Het aantal Almeerse veldrijders groeit al jaren. De coureurs rijden hun wedstrijden echter altijd rond Amsterdam, in het Gooi of in Brabant. Wedstrijden in de Flevopolder zijn er nauwelijks.”
De Almeerder Martin van Plateringen, voormalig Nederlands Kampioen wegwielrennen bij de amateurs en fanatiek crosser, is één van de initiatiefnemers van de Grote Prijs Kromslootpark. “Recreatieve Almeerse ATB’ers zijn op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging in het veld. Daarnaast willen wedstrijd-crossers uit Almere ook wel eens op eigen bodem laten zien wat ze kunnen. Met een crossfiets of ATB, een helm en een flinke dosis enthousiasme kan iedereen mee doen op zijn of haar eigen niveau.”
Deelname kost 3 euro. Aanmelden en inschrijven kan ter plekke, vanaf een half uur voor de start. De toegang voor supporters en publiek is gratis. Meer informatie is te vinden op www.frtcalmere.nl of www.facebook.com/zacalmere
Artikel geplaatst op: 12 januari 2016 - 09:47

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: