Onderzoek sporten met beperking

ALMERE - Sportservice Flevoland wil het beweeggedrag en sportwensen van mensen met een beperking in kaart brengen. Er is een onderzoek gestart.
Wat zijn de sportwensen van mensen met een beperking? (Archieffoto: Fred Rotgans)

De verkregen informatie wordt gebruikt om lokaal het sport en bewegen voor mensen met een beperking te verbeteren. Dit kan inhouden: het creëren van aanbod op basis van een behoefte, het bestaande aanbod zichtbaarder maken of een vereniging ondersteunen bij het verbeteren van aanbod of sportplek. Onder deelnemers worden 25 VVV-bonnen van 10 euro verloot.
Onbeperkt in beweging in Flevoland is in 2012 voor het eerst uitgevoerd. Sportdeelname van mensen met een beperking blijft achter bij het landelijk gemiddelde (25%). Voor degenen die niet sporten, zijn reisafstand en vervoer de grootste belemmeringen. De afgelopen twee jaar heeft Sportservice Flevoland geïnvesteerd in het zichtbaarder maken van de aangepaste sport in Flevoland. De belangrijkste aanbeveling uit het onderzoek in 2013.
De organisatie vraagt daarom mensen met een beperking om aan het onderzoek mee te doen. De vragenlijsten is zowel digitaal en gedrukt beschikbaar. De digitale vragenlijst staat op www.sportflevo.nl/maand/Onderzoek. Gedrukte exemplaren zijn opvraagbaar via info@sportflevo.nl.
Onbeperkt in beweging in Flevoland wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Flevoland.
Artikel geplaatst op: 06 januari 2016 - 10:40

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: