Van Rheenen Sport goed vertegenwoordigd in Haven

DE MARKEN - Zondag vond het Fuyiamatoernooi Judo plaats in de sporthal van Almere Haven. Met maar liefst 41 judoka was Van Rheenen Sport zeer duidelijk aanwezig op dit toernooi. De begeleiders Edgar Dumas en Melanie Brinkman zagen alle kinderen hun uiterste best doen en bij vlagen genoten zij van fantastisch judo.  

vlnr: Jahzeja(1e), Dario(3e),Viggo(3e), Ate(3e), Justin(3e), Ivo(3e), Mats(2e), Quitnen(1e), Mitchell(2e), Dennis(2e)

Zo was er een tweede plaats voor: Sara Meijer, Sanne Zwart, Arwen Lokhoff, Ayrton Lokhoff, Farai Spalburg, Huub Mulder, Wessel Meskers, Axel Pleijsant, Mats Swiers, Dennis van Ratingen en Mitchell Barel. Voor Ayrton Lokhoff en Farai Spalburg was het hun allereerste judotoernooi. En dan meteen een tweede plek veroveren is natuurlijk knap.
De eerste plaats was voor: Suus Petri, Barbara Meijer, Damian Ewaart, Jesper Veld, Jahzeja Mulders, Quinten Suvee, Calvin Boerhoop, Daan v/d Bosch, Koen v/d Bosch. Damian Ewaart (6 jaar) moest met zijn witte band en oranje slip zich meten met judoka met gele banden. Desondanks wist hij alle partijen naar zich toe te trekken. Quinten Suvee liet een vechtlust zien, waar alleen maar van genoten kan worden. Koen v/d Bosch wist in zijn poule de eerste plaats te veroveren door sterk en gedegen judo. Terwijl de jongere broer Daan v/d Bosch met één droog uitgevoerde verwurging, één zeer acrobatisch uitgevoerde verwurging een partij voor het hoogste schavot wist te halen. Deze partij was bijzonder omdat zijn tegenstander van hem verloren had en van hem gewonnen had. Daardoor moesten zij voor de derde keer uitmaken wie nu de uiteindelijke winnaar zou worden. Op zeer tactische wijze wist Daan deze partij op zijn naam te krijgen. Rens van Buuren had pech bij zijn wedstrijden. Bij een overname van zijn tegenstander werd hij geblesseerd en is hij voor controle naar de huisartsenpost gegaan.

Over twee weken gaan veertien judoka's een andere uitdaging tegemoet. Ze gaan naar Rendsburg (Duitsland) om daar deel te nemen aan een internationaal toernooi. Landen als Duitsland, Denemarken, Polen en Noorwegen zullen in dit toernooi aanwezig zijn. Dmv een zelf georganiseerde sponsorloop hebben de judoka's het geld voor de huur van de busjes zelf weten op te brengen, samen met de steun van de zeer betrokken ouders. Twee nachten zullen ze in Duitsland (net onder de Deense grens) blijven, om op zowel zaterdag als zondag de competitie aan te gaan met de andere landen. Dat bij Van Rheenen Sport het judo nog steeds zeer belangrijk gevonden wordt, blijkt uit de actie bij het zwemmen. Als kinderen bij het zwemmen hun Kikker 3-diploma halen, mogen zij tot aan het A-diploma gratis meedoen met de judolessen, die gegeven worden door de gediplomeerde judoleraren.

Wie interesse heeft voor de judolessen of de zwemlessen voor een kind, kom gerust even langs voor een persoonlijk gesprek.

 

Artikel geplaatst op: 17 januari 2016 - 19:43

Gerelateerd

Delen