Niki Wories en Joshua Brenet sportvrouw en sportman van het jaar

OLYMPIAKWARTIER – Kunstschaatster Niki Wories en voetballer Joshua Brenet van PSV zijn woensdagavond bij de Sportverkiezingen Almere gekozen tot sportvrouw en sportman van het jaar.
De damesploeg van De Almeerse Hockey Club werd gekozen als beste sportploeg en badmintonster Amy Tan van BV Almere pakte de titel Beste Sporttalent. Wories werd verkozen dankzij haar Nederlandse titel en haar deelname aan het WK. De Almeerse is op trainingskamp in Canada en maakte de verkiezing mee via een live-verbinding. Wories werd verkozen boven Inge van Caspel (handboogschieten) en Ilona Eversdijk (triatlon).
Joshua Brenet werd in 2015 met PSV kampioen van de eredivisie. Hij liet mede-genomineerden Peter Elzinga (handboogschieten) en Tjardo Visser (triatlon) achter zich.
Ook was er een oeuvreprijs voor sprinter en bobsleeër Timothy Beck die daarvoor de Clarence Seedorf Award kreeg uitgereikt.
De aanmoedigingsprijs van OnbeperktSport was voor het NL Skeelerteam van de Almeerse Schaatsvereniging (ASV) dat dit jaar onder meer naar Amerika ging om deel te nemen aan de Special Olympics.
De sportprijzen werden uitgereikt in het Topsportcentrum waar bijna 200 sportminnende Almeerders zich hadden verzameld. Voorafgaand aan de officiële uitreiking gaf topscheidsrechter Björn Kuipers een inspirerende lezing over zijn leven tussen de voetbalsterren, maar ook tussen de rekken van een supermarkt. Kuipers is namelijk niet fulltime scheidsrechter maar geeft in het oosten van het land ook leiding aan een aantal supermarkten. Na afloop van de uitreiking konden de aanwezigen de winnende sporters feliciteren tijdens een feestelijke borrel.
Artikel geplaatst op: 21 januari 2016 - 10:33

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: