Aikido nu ook in Poort

HOMERUSKWARTIER - 25 jaar geleden startte Erik Louw, een van de pioniers van aikido in Nederland, zijn aikido school in Almere Stad. Na ruim twintig jaar bij Erik Louw getraind te hebben, start Maarten Heinsius nu zijn eigen aikido school in het Homeruskwartier in Poort.
Aikido is een Japanse krijgskunst met als uitgangspunt dat beide partijen gezond van een conflict kunnen weglopen. Technieken bestaan uit ronde, judo-achtige worpen en klemmen waar geen spierkracht aan te pas komt. Ook is er veel aandacht voor zelfbehoud, door bijvoorbeeld het trainen van rol- en valtechnieken welke tevens de motoriek verbeteren. "Dit maakt aikido zeer geschikt voor jong en oud, man en vrouw," aldus Maarten Heinsius.
Naast aikidoka en door NOC*NSF gecertificeerd docent aikido is Maarten in zijn dagelijks leven chiropractor: "In mijn lessen wil ik deze twee werelden met elkaar verbinden, om te laten zien dat krijgskunst en gezondheid in elkaars verlengde liggen en goed samen gaan."
In Aikidojo Poort worden lessen verzorgd voor zowel jeugd als volwassenen, iedereen is van harte welkom voor een proefles. De school is gevestigd aan het Nimfenplein 1. www.aikidojopoort.nl
Artikel geplaatst op: 26 januari 2016 - 12:11

Gerelateerd

Delen