Koude Kidneyrun vooral erg gezellig

HAVEN CENTRUM – Het was vooral erg koud, zaterdagavond, tijdens de Kidneyrun Almere. Maar ook erg gezellig. En daar gaat het toch uiteindelijk om tijdens dit loopevenement in het donker waarvan de opbrengst is bestemd voor de Nierstichting.
De Kidneyrun was koud, maar ook heel gezellig. (Foto: Fred Rotgans)

Voor de start van de 10 kilometer overhandigde Richard Belderok van de organisatie een cheque met het opgehaalde bedrag van deze editie. De deelnemers waren gezamenlijk goed voor een bedrag van 2400 euro. Het geld wordt gebruikt voor de ontwikkeling van een draagbare kunstnier.
De KidneyRun wordt de laatste jaren in het donker gelopen. Lang het parcours stonden ontelbaar veel lichtjes die de lopers het gevoel gaven op een soort landingsbaan te lopen. De lopers konden kiezen voor een afstand over 1, 2, 5 of 10 kilometer. In de laatste categorie ging de zege naar Luc Velzeboer die over de finish kwam na 37 minuten en 12 seconden. De 5 kilometer was een prooi voor Pim Lebouille die de eindstreep passeerde in 17 minuten en 17 seconden. De 2 kilometer werd gewonnen door Alex van Buttingha Wicher en de 1 kilometer door Luuk Trommelen.
Artikel geplaatst op: 01 februari 2016 - 12:09

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: