Tafeltennisderby Almere United en Almeerspin

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Een sportwedstrijd tussen twee ploegen uit dezelfde plaats is niet zo uitzonderlijk binnen de tafeltenniscompetitie. Almere United staat in de voorjaarscompetitie zelfs met twee senioren- en één jeugdteam tegenover collega vereniging Almeerspin uit Buiten.
Voorzitters Rob Keur en Andrew Ketzer in duel. (Foto: aangeleverd)

Het jeugdteam van Almere United (5e klasse) moet nog even wachten op hun wedstrijd tegen Almeerspin, maar de seniorenteams mochten afgelopen vrijdagavond al de ‘strijd’ met elkaar aangaan. Deel 1 van deze stadsderby eindigde met een winst voor Almere United. Almere United 2 (Jordy, Remco, Remco en Jeffrey) wonnen hun wedstrijd tegen Almeerspin 8 (Hendrik-Jan, Frits en Alwin) met maar liefst 8-2. Almere United 1 (Andrew, Danny, Sonny en Menno) pakte de wedstrijd met 6-4 en waren deze avond sterker dan Almeerspin 5 (Rob, Peter, Rene en Marcel).
Het kersje op de taart van deze stadsderby was echter het ‘duel tussen de voorzitters’. Voorzitter Almere United, Andrew Ketzer, stond tegenover de voorzitter van Almeerspin, Rob Keur. Ondanks dat de twee voorzitters vriendschappelijk met elkaar omgaan, was dit een partij die geen van beide wilde verliezen. Uiteindelijk trok Rob Keur van Almeerspin aan het langste eind. Op zaterdag 12 maart krijgt deze stadsderby een vervolg. Dan zal Almeerspin te gast zijn bij Almere United aan de Marathonlaan 13 in het Fanny Blankers-Koen Sportpark. Om 13.00 uur starten de wedstrijden bij Almere United; deze zijn vrij toegankelijk voor iedereen.
Artikel geplaatst op: 01 februari 2016 - 12:19

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: