Prijzenregen voor jeugdschermers van Fencing Club Almere

ALMERE – Afgelopen weekend werd in Amsterdam geschermd om de Sista-Cup, het jaarlijkse internationale toernooi met een traditioneel hoge opkomst van schermers uit binnen- en buitenland. Fencing Club Almere was vertegenwoordigd met elf jeugdige schermers die in diverse categorieën in de prijzen vielen. 

Zo won Mick Gielen in de categorie degen cadetten heren. Bij de pupillen meisjes heeft Lilla Gyovai zilver gehaald terwijl zij eigenlijk nog te jong was voor deze categorie. Bij de jongens haalde Bink Donkers brons en Konrad Veenenbos werd bij de jongens benjamins tweede. Nina Timmermans, Jocy Celie en Eren Elskamp werden pas in de kwartfinales uitgeschakeld en misten daardoor het podium. Al met al een bijzonder knappe teamprestatie van de Almeerse degenschermers.

 

Randy Postma naar EK in Servië

In hetzelfde weekend heeft Randy Postma een wedstrijd geschermd in het Duitse Solingen. De ‘Solinger Klinge’ is in Duitsland goed bekend maar dat motiveerde Randy alleen maar meer. Hij schreef ook deze wedstrijd op zijn naam ondanks het feit dat hij als cadet bij de junioren meedeed. Daarnaast heeft Randy ook goed nieuws gekregen van de bondscoach: hij is geselecteerd voor het EK in het Servische Novi Sad van 2 tot 10 maart 2016. Ook hier mag Randy meedoen in twee categorieën, cadetten en junioren

Meer informatie: www.fencingclubalmere.nl

Artikel geplaatst op: 02 februari 2016 - 14:58

Gerelateerd

Delen