Almere ’90 blikt in crisistijd weer vooruit

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Veel had niet gescheeld of de 25e verjaardag van Almere ’90 was ook het laatste jubileum geweest. Ook de komende jaren moet de honk- en softbalclub alle zeilen bijzetten om te blijven bestaan. Maar de nieuwe voorzitter Manfred van Roekel blikt positief vooruit
Het nieuwe bestuur met v.l.n.r. Peter Heldens (alg. zaken), voorzitter Manfred van Roekel en secretaris Steward Reiziger (Foto: aangeleverd)
.
“2016 wordt ook best nog een moeilijk jaar”, zegt Van Roekel die vorige week tijdens de algemene ledenvergadering in het nieuwe driekoppige bestuur werd gekozen. “De problemen ontstonden na een conflict in één van onze teams en de degradatie van het Damesteam uit de Silverleague. Ineens stapten zeventig leden op. Dat is ook zeventig keer contributie, toch zo’n 14.000 euro. Bovendien kampte de club nog met schulden uit het verleden.”
De club had zichzelf op dat moment failliet kunnen verklaren. “Maar daar dupeer je leveranciers mee. Zo zitten we niet in elkaar”, zegt Van Roekel. “Bovendien willen de club niet opgeven. We zijn al actief sinds 1982! We komen nu met een pakket harde maatregelen. Zo wordt aan de leden een eenmalige solidariteitsbijdrage gevraagd van 50 euro per gezin en komt er een strakker contributieregime. Met de bank hebben we een gunstiger rentetarief kunnen bedenken en met de gemeente zijn afspraken gemaakt zodat de leveranciers netjes hun geld krijgen. We hebben ook één trainingsveld aan de gemeente terug kunnen geven. Dat scheelt weer huur. Ook de KNBSB denkt actief en ondersteunend mee.”
De overgebleven leden van de club willen het bestuur steunen, zo geeft Van Roekel aan. “Het is nooit leuk om extra geld te moeten betalen. Maar er spreekt wel vertrouwen uit dat ze Almere ’90 weer op de rails willen krijgen. Het nieuwe en oude bestuur heeft daarvoor gestreden. Er worden ook acties opgezet om extra inkomsten te vergaren/”
2016 wordt dus een jaar van doorbijten. “We moeten daar bovenop zitten. Maar als we daar doorheen komen, dan zijn we in 2017 al een stuk gezonder. Dan kunnen we gaan opkrabbelen. Iedereen wil dat. De leden zijn positief. We hebben een prachtige sportvereniging op een schitteren sportaccomodatie.”
Artikel geplaatst op: 09 februari 2016 - 11:32

Gerelateerd

Delen