Almeerse Football-spelers trots op contract in Duitsland

ALMERE - De American Football-spelers Semmie Gyasi Radij en Jeffrey Juurlink zijn trots dat zijn komend seizoen uitkomen voor het Duitse Lubeck Cougars. “De Duitse competitie is topniveau.”

Semmie en Jeffrey verheugen zich op de Duitse competitie. (Foto: Fred Rotgans)


De Almeerse spelers leerden de beginselen van de sport bij de Almeerse vereniging Flevo Phantoms. Inmiddels spelen zij elders in het land en komen zij ook uit voor het Nationaal Team (Dutch-Lions). Semmie Gyasi Radij was blij verrast toen de Duitsers contact met hem zochten. “Ze hadden Jeffrey en mij ooit een keer zien spelen maar konden niet achterhalen wie we waren. Onlangs hebben wij onze gegevens toegevoegd aan Europlayers, een soort database van football-spelers. Toen herkenden ze ons en namen ze direct contact op. In januari zijn we naar Lubeck gereisd om kennis te maken en toen werden we echt in de watten gelegd. Ze lieten ons de accommodatie en de stad Lubeck zien en legden ons een contract voor. Ze betalen zelfs ons appartement.”
De twee vrienden gaan de uitdaging graag aan. “We hebben zoiets van: ‘Dat óns dit nu mag overkomen…! ‘. Het is voor ons de eerste échte grote stap in onze sportcarrière. We willen daar nu helemaal voor gaan. De Duitse competitie is in Europa van topniveau, maar de absolute top zit in Amerika. Daar hoop ik natuurlijk uiteindelijk uit te komen. Zowel Jeff en ik zijn gebouwd voor deze sport. We zijn sterk maar ook atletisch. En allebei nog maar 21 jaar. Echt rijk worden we van deze sport niet, maar het zou fijn zijn als we er lekker van konden leven. Voorlopig lukt dat wel. Lubeck is echt een leuke stad, haha.”
Semmie vertrekt 1 maart en Jeffrey volgt zodra hij dit studiejaar zijn MBO heeft afgerond. “Het seizoen begint in april en eindigt in oktober. Ik doe op ROC in Muziekwijk Sport & Bewegen en moet dit jaar nog wel examen doen, maar de school werkt daar graag aan mee. Het past precies, allemaal.”

Artikel geplaatst op: 09 februari 2016 - 12:13

Gerelateerd

Delen