Klein verschil bij dubbele stadsderby tafeltennis

HAVEN - Dit weekend stonden er bij het tafeltennis maar liefst twee stadsderby’s op het programma.


De afgelopen speelronde kwam het tot een treffen tussen de tafeltennisverenigingen ATC Almere uit Haven en Almeerspin uit Buiten. ATC 1 is vorig seizoen kampioen geworden in de eerste klasse en gepromoveerd naar de hoofdklasse, terwijl Almeerspin 1 vanuit landelijk terug degradeerde naar de hoofdklasse.
De wedstrijd ging gelijk op. Dennis Rutten speelde twee partijen die er bovenuit sprongen. Tegen de ervaren en één van de weinige pure verdedigers Ger Busé wist hij matchpoints in vierde game te overleven om vervolgens de beslissende vijfde game te winnen. In zijn laatste partij tegen Anno van Doorn kwam hij 2-0 in games achter maar wist hij zich toch nog op te richten om de partij naar zich toe te vechten. De stadsderby eindige uiteindelijk onbeslist: 5-5. in de hoofdklasse worden nauwelijks grote uitslagen neergezet. Hierdoor blijft het vast en zeker spannend tot de tweede ontmoeting op 23 maart.
Tegelijkertijd speelde ATC 2 tegen Almeerspin 2 tegen elkaar in de 1e klasse. Vijf van de zes spelers spelen al jaren geregeld tegen elkaar in de competitie en elkaars spel kent dan ook geen verrassingen meer. De eindstand was 4-6 in het voordeel van Almeerspin 2. De dubbele stadsderby is dan ook met licht verschil gewonnen door Almeerspin.
Het was nog lang gezellig in het clubgebouw van ATC Almere, in tafeltennis is er na afloop van de wedstrijd altijd goed contact met de tegenstander en van de rivaliteit achter de tafeltennistafel was aan de bar dan ook niks meer te merken.
Op 23 maart spelen ATC 1 en 2 uit bij Almeerspin voor tweede derby van het seizoen, dan staat ook de ontknoping van het seizoen op het spel dus dat belooft een spannende avond te worden.

Artikel geplaatst op: 15 februari 2016 - 09:27

Gerelateerd

Delen