Al 700 inschrijvingen voor Challenge Almere-Amsterdam

STAD CENTRUM - Zaterdag 10 september staan Almere en Flevoland weer in het teken van de oudste klassieke triatlon van Europa: Challenge Almere-Amsterdam. Er hebben zich al ruim 700 atleten ingeschreven.
De triatlon is onlosmakelijk verbonden met Almere. (Foto: Getty Images/Charlie Crowhurst)

In de klassieke afstand leggen atleten een parcours af van 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen. Sinds 1983 start en eindigt de wedstrijd in Almere.
Op dit moment hebben zich al ruim 700 atleten ingeschreven voor de lange of halve afstand. Ook komen er veel inschrijvingen binnen voor de overige wedstrijden tijdens het weekend. Inschrijven voor de 36e editie van de ‘Challenge’ is nog mogelijk tot en met woensdag 31 augustus, of zoveel eerder als het maximum aantal deelnemers is bereikt.
Het triatlonweekend start vrijdag 9 september traditioneel met de Junior Challenge en Challenge4All. Zaterdag staat in het teken van de lange en halve afstand triatlon, en daarnaast de TriTogether op de lange en halve afstand. Zondag wordt het weekend afgesloten met de spectaculaire korte teamestafette wedstrijden tijdens de Business en Family Relays en met de finale van de Lotto Eredivisie triatlon.
Vrijwilligers

Zonder de honderden vrijwilligers kan dit grote sportevenement niet georganiseerd worden. De Challenge Almere-Amsterdam is daarom ook dit jaar weer op zoek naar mensen die tijdens het weekend willen helpen met bijvoorbeeld het verzorgen van de atleten, het opzetten en bewaken van het parcours, het zorg dragen voor de andere vrijwilligers of bij de hele logistieke organisatie achter het evenement. Meer informatie is te vinden op www.challenge-almere.com of via vrijwilligers@challenge-almere.com
Artikel geplaatst op: 17 februari 2016 - 14:17

Gerelateerd

Delen