Almere wordt historische grond voor Lycurgus

OLYMPIAKWARTIER – Almere wordt voor de volleyballers van Lycurgus historische grond: voor het eerst in de historie wonnen de Groningers in het Topsportcentrum de nationale beker.
In de finale wist Lycurgus (witte shirts) het momentum over te pakken van Landstede. (Foto: Fred Rotgans)

In Almere werd afgelopen weekend de ‘final four’ afgewerkt waarbij, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, om de nationale beker streden. Lycurgus versloeg zondag in de finale met 3-1 van aftredend bekerwinnaar Landstede. De laatste jaren waren de Groningers vaker bij een officiële titel, maar werd telkens achter het net gevist. Alleen aan het begin van dit seizoen werd de Supercup binnengehaald. Ook zondag leek zich het doemscenario te ontwikkelen: Landstede won de eerste set overtuigend en nam ook in de tweede set een forse voorsprong. Maar toen keerde het tij en trokken de Groningers het initiatief naar zich toe.
Bij de dames werd de eindstrijd een Twents onderonsje, waarbij Eurosped-TVT uit Almelo de meerdere was van Spingendal SetUp65 uit Ootmarsum. Voorafgaand aan de finale werd afscheid genomen van Henk Rikken die maar liefst 33 jaar lang wedstrijden floot voor de NeVoBo.
Artikel geplaatst op: 22 februari 2016 - 11:41

Gerelateerd

Delen