Junioren van Almere ‘81 schitteren op NK indoor

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Afgelopen weekend streden de beste Nederlandse jeugdatleten in Apeldoorn om de Nationale titels op de diverse indoor atletiekonderdelen. Almere ‘81 kwam goed voor de dag.
Tom de Leeuw (midden) pakte brons in een spannende finale. (Foto: aangeleverd)

Het niveau van de atleten in Nederland wordt steeds hoger. De atletieksport zit logischerwijs enorm in de lift sinds de geweldige prestaties van onder anderen Dafne Schippers.
Almere'81 presteert landelijk ook steeds beter en mocht op het allerhoogste niveau uitkomen met zeven B-junioren (Gwen Reuver, Nynke van de Heuvel, Lesley Dreyling, Cain Rutgers, Justin Lam, Julian Sas, Joep de Wit) en A junior Tom de Leeuw.
De atleten leverden allen uitstekende prestaties met als resultaat maar liefst vier mooie podiumplaatsen. Tom de Leeuw won brons in spannende finale 800 meter in een tijd van 1:57,61. Cain Rutgers liep zaterdag naar het zilver op de 3000 meter in 9:10,55. De mooiste prestatie werd geleverd door sprintkanon Gwen Reuver. Zaterdagavond pakte ze op de finale 60 meter zilver een tijd van 7.76 sec en zondag haalde ze nogmaals zilver maar nu op de 200 meter.
Hiermee sluiten de atleten het indoor seizoen af en gaan ze zich weer voorbereiden op de outdoor onderdelen.
Artikel geplaatst op: 22 februari 2016 - 12:12

Gerelateerd

Delen