United en Almere'90 samen aan (de) slag

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Na een pilot van anderhalf seizoen hebben zowel Stichting United Baseball Youth Education als B.S.C Almere'90 besloten om de samenwerking voor een langere periode door te zetten.

United zal in ieder geval de komende twee jaar op de velden van Almere'90 te bewonderen zijn. Hier zal zij zich bezighouden met het opleiden van jeugdspelers. In 2016 zal het talenten aspirantenteam van Almere'90 begeleidt worden door United-instructeurs en worden de coaches van het eerste pupillenteam geholpen in een train-de-trainerconstructie.
Stichting United Youth Baseball Education is geen onbekende in de honkbalwereld. Al vele jaren is zij actief in Midden-Nederland op het gebied van het opleiden van (jeugd)coaches en spelers. Met een diepe passie voor de sport en de wil om deze passie over te brengen op kinderen draait United enkel op vrijwilligers. Aanjager achter deze stichting is Harry van Rijn. Harry stond als oprichter en mentor van United al vanaf dag 1 aan de wieg van alle activiteiten. Door zijn inzet is de "Be United” winterschool in Huizen na zeven jaar inmiddels een begrip geworden in honk/softballend Nederland en vinden talenten vanuit het hele land hun weg naar de trainingen in oktober, november en december. Ook Almere is al bekend met United. Behalve dat de winterschool in 2015 is uitgebreid naar een extra locatie, de trainingshal van Almere'90, hebben er eerder ook teams van Almere Angels en Almere'90 onder begeleiding gestaan van United instructeurs door middel van topsporttrainingen en coaching. Naast het begeleiden van teams en het geven van specialistische en individuele trainingen is United ook actief in het geven van clinics aan het onderwijs in en rond de polder. Op deze manier wil United honk- en softbal promoten en meer bekendheid geven onder de jeugd. Meer weten over Stichting United Youth Base/Softbal Education en/of Almere’90 bekijk eens de site www.unitedbaseball.nl of www.almere’90.nl

Artikel geplaatst op: 22 februari 2016 - 12:41

Gerelateerd

Delen