Inschrijving WTC Trappenloop geopend

STAD CENTRUM – De vijfde editie van de WTC Trappenloop staat op de agenda voor vrijdag 1 april. Deelnemers rennen vanaf de centrale ontvangsthal van het World Trade Center Almere Area naar de onderste verdieping van de parkeergarage om door het trappenhuis de 600 treden naar de 28e verdieping te klimmen.
De WTC Trappenloop is een flinke uitdaging. (Archieffoto: Fred Rotgans)

De WTC Trappenloop maakt deel uit van de Premium Cup uit de Grand Prix Towerrunning en trekt daarmee toplopers over de hele wereld aan. Inschrijven voor de Trappenloop kan via www.wtctrappenloop.nl.
Ook dit jaar is er weer een serie voor jeugd tot 16 jaar waarin 200 treden worden beklommen. Nieuwe toevoegingen aan het programma zijn de Brandweerliedenserie en de Fonds Gehandicaptensportserie. De brandweermannen strijden tegen elkaar in volle bepakking en met ademmasker en gebruiken dit gelijk als training voor het geval er ooit daadwerkelijk brand uitbreekt in een hoog gebouw.
Vorig jaar won de Sloveen Matjaz Miklosa bij de mannen, hij had 3 minuten en 43 seconden nodig om de finish boven in de toren te bereiken. Naast de serie met toppers is er in de open serie de mogelijkheid voor iedereen om mee te doen en zich te meten met de internationale top of om een eigen prestatie neer te zetten. Vorig jaar waren er in deze serie deelnames van Almeerse triatleet Tjerk Tjallema en voormalig topschaatser en Olympiër Jochem Uytdehaage.

Gehandicaptensport

De WTC Trappenloop zet zich dit jaar in voor Fonds Gehandicaptensport. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport zo toegankelijk mogelijk te maken voor mensen met een handicap en daar draagt de WTC Trappenloop graag aan bij. Een gedeelte van het inschrijfgeld komt ten goede aan het Fonds en daarnaast kunnen deelnemers zich laten sponsoren bij deelname.
Inschrijving voor de verschillende series Is mogelijk tot maandag 28 maart via de website www.wtctrappenloop.nl
Artikel geplaatst op: 23 februari 2016 - 14:56

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: