Trainer Kees Amama ziet Almere Pioneers opbloeien
"De ploeg heeft veel meer body gekregen"

STEDENWIJK – De basketballers van Almere Pioneers zijn bezig een prima seizoen. De ploeg draait mee in de bovenste regionen van de Eerste Divisie A met goed uitzicht op de tweede plaats en daarmee kans op promotie. Trainer Kees Amama ziet de vereniging opbloeien.

Kees Amama afgelopen vrijdag tijdens de training van zijn team. (Foto: Fred Rotgans)


“We staan nu vierde, maar dat beeld is behoorlijk vertekend want we hebben twee wedstrijden minder gespeeld dan Hoofddorp en Trajanum die tweede en derde staan. We hebben maar twee punten achterstand dus we maken een serieuze kans op de tweede plaats.”
Als dat de Almeerders lukt dan wordt in de 'final four' gespeeld tegen de winnaar van de Eerste Divisie B en eventueel een ‘over all’- finale. Bij winst promoveert de club naar de Promotiedivise, het hoogste amateurniveau in Nederland. Amama acht zijn team niet kansloos: “Het team is gaandeweg het seizoen gaan draaien. We hebben een mix van talentvolle jeugd en ervaren spelers, daarmee heeft de ploeg veel meer body gekregen. We zijn bezig aan goede serie winstpartijen. De prestaties hebben een sneeuwbaleffect. Het is mooi om te zien hoe de publieke belangstelling toeneemt.”
Amama ziet hoe Almere Pioneers als vereniging opbloeit. “Het is echt een vereniging. Iedereen is geïnteresseerd in elkaar. De Heren 1 is nu het vlaggenschip van de vereniging. Dat is mooi om te zien. Ook het nieuwe bestuur doet goed werk.”
Valse verwachtingen wekken wil Amama niet, maar hij gelooft dat zijn team de goede lijn kan vasthouden. “Dan weet je nooit wat er gebeurt tijdens de Final Four. Mochten we promoveren, dan hebben we dat zelf afgedwongen en hebben dus ook wel degelijke wat te zoeken in de Promotiedivisie. Sterker: we hebben dit jaar al een oefenwedstrijd gewonnen van Binnenland, een team dat hoog staat in de Promotiedivisie. Nou was dat ‘slechts’ een oefenwedstrijd, maar toch…”
Amama laat zich er niet over uit of er ooit in Almere weer profbasketbal gespeeld gaat worden. “Profbasketbal biedt spektakel, maar ook onzekerheid. Ik draai heel lang mee in de basketbalwereld en heb teams zien gaan en zien komen. De toekomst zal het leren.”

Artikel geplaatst op: 01 maart 2016 - 10:38

Gerelateerd

Delen