Almere City wint spectaculair: 5-6

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Het was absoluut de meest bizarre wedstrijd van het afgelopen weekend. Almere City FC won het uitduel tegen Emmen met de ‘korfbalscore’ 5-6.

City kwam na een kwartier, bij een stand van 0-1, met tien man te staan. Kaj Ramsteijn veroorzaakte een penalty waaruit de gelijkmaker werd gescoord en kon direct met rood inrukken. Met een man meer kwam Emmen vervolgens op voorsprong. Vlak voor de pauze moest ook Emmen verder met tien man na een overtreding. De daaruit volgende vrije trap werd door Ricardo Kip verzilverd: 2-2. 

Eén minuut na de thee kwam Almere goed uit de startblokken en stond het binnen vijf minuten 2-4. Via 3-3 werd het weer 3-5. In plaats van de wedstrijd koelbloedig uit te spelen, gokte Almere op de verdediging. Dat pakte verkeerd uit. Emmen kwam in de slotfase met twee doelpunten langszij. Op dat moment besloten de Almeerders weer ‘gewoon’ te gaan voetballen. Die aanvallender speelstijl had tot gevolg dat in extremis de winnende treffer werd binnengetikt.

Artikel geplaatst op: 27 februari 2016 - 09:45

Gerelateerd

Delen