Pioneers loopt verder in

De basketballers van Almere Pioneers hebben voor het tweede weekend op rij een inhaalslag moeten leveren. Triple Threat werd ruim verslagen.

. Vorige week werd Arnhemia nipt verslagen en afgelopen zaterdag was er wederom een wedstrijd in een weekend, waarin andere ploegen gedwongen rust kregen. Langzaam maar zeker wordt de ranglijst er eentje waarin de ploegen evenveel wedstrijden gespeeld hebben. Triple Threat was in deze uitwedstrijd de tegenstander met in hun gelederen de Amerikaan Ezra Williams, die eerder dit seizoen een aantal keren zijn opwachting had gemaakt bij de Haarlemmers. Vanaf het begin maakten de Almeerders duidelijk dat met of zonder Amerikaan er maar één ploeg recht had op de overwinning. Williams (4 punten) had in deze wedstrijd een lastige avond met Mark Entius en later Sven Lievaart als lastige waakhond. Reboundend dominant bereikte de ploeg na het eerste kwart een tussenstand van 10-19. In het tweede kwart stokte de score aan beide kanten. Triple Threat kwam tot 5 schamele punten en Pioneers kwam niet verder dan 14 punten, waarvan 12 uit driepunters. De ruststand van 15-33 gaf vertrouwen dat een inhaalrace in de tweede helft onwaarschijnlijk was.
Met Bart Jilisen en Ian Morris heersend in de rebound en een makkelijk scorende Yves Rogers en Pascal Balm was de wedstrijd in dit kwart snel gespeeld. Tussenstand na drie kwarten was 27-53, waardoor het vierde kwart slechts voor de statistieken was. Eindstand 47-74

Scores: Pascal Balm 16, Yves Rogers 15 (in 13,5 min), Timothy Donk 9 (9 reb.), Arjen Canwood 7, Mark Entius 7 (7 reb.), Djon Janssen 6, Sven Lievaart 4 (6 reb.), Ian Morris 3 (18 reb.), Bart Jilisen 2 (10 reb.), Joshua de Jonge 3, Jelle Verheyke 2.

 

Artikel geplaatst op: 29 februari 2016 - 10:01

Gerelateerd

Delen