Zwemmarathon sluit 30 jaar zwemmen af

HAVEN – De Almeerse Reddings Brigade sloot zaterdag 30 jaar zwemmen in zwembad Haven af met een 8-uurs zwemmarathon. Vijftien teams uit het hele land streden om de wisselbeker. Burgemeester Franc Weerwind gaf het startsein voor de marathon.
Burgemeester Franc Weerwind gaf het startsein voor de 8-uurs zwemmarathon die voor de laatste keer werd gehouden in zwembad Haven. Het zwembad sluit op 12 maart de deuren. (Foto: Fred Rotgans)

De 8-uurs zwemmarathon is het laatste grote evenement dat in zwembad Haven werd gehouden. Het zwembad sluit op 12 maart, na ruim 30 jaar, de deuren. De Almeerse Reddings Brigade organiseerde dit evenement om deze periode feestelijke af te sluiten. De brigade vierde dit jaar tevens haar 30-jarig jubileum.
Er verschenen zaterdag maar liefst vijftien teams vanuit het hele land aan de start. Zeven hiervan zijn reddingsbrigade-teams. Een team bestaat uit zes tot acht zwemmers die in estafettevorm zwemmen en om het kwartier wisselen. Er was een sportieve strijd om de meeste gezwommen kilometers en om het minste aantal baantjes.
Het team dat de meeste kilometers aflegde is De Dolfijn (Cor Mantel Triathlonteam) met in totaal 32 kilometer en 625 meter. Zij gingen dan ook naar huis met 1e prijs en de wisselbeker van het overall klassement. Er was ook een wisselbeker voor de reddingsbrigades. Deze werd gewonnen door Almeerse Reddings Brigade 1 dat in totaal 26 kilometer en 375 meter aflegde.Er is ook hevig gestreden om de laatste plaats. De poedelprijs ging uiteindelijk naar huis met Handboogschutterij Almere Plus. Ook voor de laatste plaats werd maar liefst 21 kilometer en 400 meter gezwommen.
De reddingsbrigade organiseerde al vijftien keer eerder een nachtzwemmarathon. Voorheen was deze marathon altijd van 20.00 tot 8.00 uur en duurde dus twaalf uur. Dit jaar was er een nieuw concept dat acht uur duurde en al om 16.00 uur startte.
Ook bij dit nieuwe concept was het weer ouderwets gezellig en hing er een goede sfeer. Volgend jaar zal de tweede editie van dit mooie evenement plaats vinden in Zwembad Almere Poort.
Meer informatie: www.almeersereddingsbrigade.nl/nachtzwemmarathon
IN KADER
Weerwind beschermheer

Traditioneel is de Almeerse burgemeester beschermheer/vrouw van de Almeerse Reddingsbrigade. Burgemeester Franc Weerwind werd tijdens de marathon niet vergeefs gevraagd deze erefunctie te bekleden.
Artikel geplaatst op: 07 maart 2016 - 11:51

Gerelateerd

Delen