Economische impact watersport moet groter

ALMERE - De provincie heeft in 2013 watersport aangewezen als kernsport voor Flevoland. Met de aantrekkelijke water- en kustgebieden beschikt Flevoland over een unieke infrastructuur voor de watersport. Sportservice Flevoland kiest voor samenwerking.
Met het aanwijzen van Watersport als kernsport wil de Provincie Flevoland de economische impact van de sport vergroten, de watersport versterken en Flevoland profileren en promoten als watersportprovincie.
Onder watersport worden alle sporten verstaan die op het water worden beoefend. Dus niet alleen zeilen en surfen, maar ook sporten als roeien, sloeproeien en wakeboarden. Deze sporten worden door heel Flevoland beoefend langs de het IJsselmeer/Markermeer en de Randmeren. De zeilsport wordt in Flevoland het meest beoefend. Wakeboarden en waterskiën worden vooral recreatief beoefend tijdens een dagje uit.
Sportservice Flevoland heeft een sleutelpositie in deze aanpak, maar het uitdragen van Flevoland als watersportprovincie kan Sportservice Flevoland niet alleen. Samenwerken is in 2016 het sleutelwoord. Met partners in de watersport als verenigingen, aanbieders, en toeristische organisaties als Toerisme Flevoland wil de organisatie met diverse activiteiten en evenementen de inwoners van Flevoland (en daarbuiten) laten zien wat de provincie allemaal te bieden heeft. Denk daarbij aan een evenementenkalender met een overzicht van alles wat er te doen is op het gebied van watersport. Verder worden watersportaanbieders op allerlei manieren ondersteund.
Artikel geplaatst op: 04 maart 2016 - 14:23

Gerelateerd

Delen