Gwen Reuver is ‘Almeerse Dafne Schippers’

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Tijdens het NK Junioren in Apeldoorn klokte de Almeerse atlete Gwen Reuver (16) in de series van de 60 meter indoor de toptijd van 7.72 seconden. In de finale won ze zilver met 7.76. Ook op de 200 meter pakte de ‘Almeerse Dafne Schippers’ zilver.
Gwen Reuver is een groot Almeers sprinttalent. (Foto: Fred Rotgans)

Zelf vindt Gwen de vergelijking met Dafne Schippers, de Nederlandse superatlete, wat voorbarig. Toch zijn er parallellen want ook Gwen is van oorsprong een meerkampster die zich nu specialiseert op de sprintafstanden. “Ik ben er pas vlak voor de NK specifieker op gaan trainen”, zegt Gwen. “Als dat dan op het NK resulteert in een tijd van 7.72 ben ik natuurlijk superblij. Overigens zeg ik de meerkamp zeker nog niet vaarwel. Verspringen en hordelopen vind ik ook nog steeds leuk om te doen. Maar sprinten is het allerleukst.”
Gwen is zo begaan met haar sport dat haar schoolprestaties daar nu wel onder lijden. “Ik zit in VWO 5 op het Oostvaarders College, maar dat gaat niet super. Het is heel lastig om school en sport te combineren. Als ik wil kan ik de gymlessen overslaan, maar dan is mijn schema nog steeds overvol. Ik moet echt heel veel trainen om mezelf te verbeteren. School schiet daar nu een beetje bij in. Volgend jaar dus waarschijnlijk geen examen voor mij. Ja, mijn ouders weten dat, haha.”
De jonge Almeerse is erg explosief. “Daar heb ik op de 60 meter indoor dus optimaal profijt van. Nu het outdoor-seizoen voor de deur staat, komt de 100 meter op het programma. Daar moet ik mij nog flink op verbeteren. Ik hoop mij namelijk te kwalificeren voor het EK of WK Junioren en dat gaat via de outdoor-afstanden.”
In juni staat het NK Atletiek op het programma. “Ik moet daar een finaleplaats kunnen halen bij de Meisjes Junioren B en dan hoop ik in die finale zo goed mogelijk te presteren.”
Artikel geplaatst op: 08 maart 2016 - 09:32

Gerelateerd

Delen