Handbalsters na zege in Topsportcentrum vrijwel zeker van EK

Het Nederlands Damesteam heeft woensdagavond in een uitverkocht Topsportcentrum Almere bij de eerste wedstrijd na het succesvolle WK in Denemarken een
uitstekende indruk achtergelaten. Spanje, de nummer twee bij het laatste EK in Kroatië en Hongarije, werd in het derde duel voor de EK-kwalificatie met 31-21 verslagen

Door de zege op Spanje is de ploeg van bondscoach Henk Groener vrijwel zeker van deelname aan het Europees kampioenschap in december in Zweden.
Drie maanden na de fantastische finaleplek bij het WK in Denemarken is de populariteit van het Nederlands Damesteam nog altijd enorm. Binnen 26 uur na de start van de voorverkoop voor de EKkwalificatiewedstrijd tegen Spanje was er geen kaartje meer te koop. In Topsportcentrum Almere waren alle 2200 beschikbare plaatsen bezet. Het was nog niet eerder in Nederland voorgekomen dat er voor een handbalduel in zo’n kort tijdsbestek zoveel entreebewijzen werden verkocht.
Aan het einde van het afgelopen jaar schreef het Nederlands Damesteam bij het succesvolle WK in Denemarken historie met een fantastische finaleplaats. De Oranjemeiden hielden ruim twee weken heel Nederland in de ban van de handbalsport. 

In een sfeervol opsportcentrum Almere stelde het Nederlands Damesteam in de eerste wedstrijd na het WK op eigen bodem niet teleur. Laura van der Heijden en Danick Snelder openden de score en na twee Spaanse treffers van Alexandrina Cabral Barbosa, die in een ver verleden ooit als Portugese in één wedstrijd achttien keer scoorde tegen Nederland, waren beide teams weer in evenwicht.
Danick Snelder, Nycke Groot, Angela Malestein, Lois Abbingh en Laura van der Heijden zorgden met opeenvolgende doelpunten voor de grootste voorsprong voor de pauze: 8-2. Dit verschil bleef aanvankelijk onveranderd en vlak voor het wisselsignaal moest Oranje iets van de voordelige marge prijsgeven: 13-10.
Direct na de pauze verkleinde Spanje tot twee doelpunten (14-12). Daarna besliste Oranje het duel door binnen drie minuten via treffers van Estavana Polman en drie keer Nycke Groot uit te lopen naar 18-12. Oranje bleef een hoog tempo spelen en het publiek genoot met volle teugen. Tess Wester vervulde net als bij het WK weer een hoofdrol. De keepster beloonde haar sterke optreden met een doelpunt van grote afstand. In de slotfase werd het verschil met sterk spel uitgebreid naar tien doelpunten.

Zaterdag
Komende zaterdag speelt het Nederlands Damesteam om 13.00 uur de uitwedstrijd tegen Spanje in León. Dan staat de eerste plaats in de kwalificatiegroep op het spel. Voor de wedstrijd tegen Spanje maakte het Nederlands Handbal Verbond (NHV) bekend dat er met Cocoa from Ghana een nieuwe sterke partner is gevonden. Cocoa from Ghana is vanaf vandaag de hoofdsponsor van het Nederlands Damesteam. Het NHV en de Ghanese cacao-industrie zijn een langjarige overeenkomst aangegaan tot en met de
Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Artikel geplaatst op: 10 maart 2016 - 09:00

Gerelateerd

Delen