Kinderen leren omgaan met geld

REGENBOOGBUURT – De kinderen van groep 1 en 2 van basisschool Het Spectrum aan de Regenboogweg 47 werden maandag voorgelezen door wethouder Froukje de Jonge. De wethouder las de kinderen voor over de figuren Eiki en Oeki, die leren om slim om te gaan met hun geld.
Wethouder Froukje de Jonge las afgelopen maandag bij de start van de Week van het Geld voor uit het prentenboek 'Eiki en Oeki moeten betalen', van Folkert Oldersma. Dit boek, bedoeld voor kinderen uit de groepen 1 tot en met 4, gaat over goed omgaan met geld. (Foto: Fred Rotgans)

De Jonge opende, voorafgaand aan het voorlezen, op feestelijke wijze de Week van het Geld 2016 op Het Spectrum. Naast de activiteiten in de school, is er woensdagmiddag 16 maart op het schoolplein van Het Spectrum tussen 12.30 en 16.00 uur een braderie. Alle buurtbewoners (jong en oud) zijn welkom. Er zijn sport- en spelactiviteiten te doen als springkussen, clown, tennissen, voetballen, dansen en schminken. Kinderen en buurtbewoners kunnen hun spulletjes verkopen tijdens de rommelmarkt.
Wijkteam Almere Buiten-Midden doet mee omdat er veel gezinnen zijn met geldproblemen. Wijkwerker Arzu Karadeniz: “Moeilijk rondkomen aan het einde van de maand, huisafzettingen en vaak ook relatieproblemen. Dat willen wij voorkomen. Wij staan wij ook op de markt om meer te vertellen over het wijkteam. Iedere donderdag kun je bijvoorbeeld terecht bij ons administratiespreekuur.”
Op de braderie staan ook het Repair Café, Voedselloket Almere, Wensjes, Haak- en Breiclub Almere, Creatieve Huiskamer Regenboogbuurt, Doenersdreef, Learn2Work en Plangroep. Meer informatie: www.weekvanhetgeld.nl
Week van het Geld

De Week van het Geld vindt plaats van 14 tot en met 18 maart en is een initiatief van Wijzer in geldzaken om kinderen in het basisonderwijs te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan. Medewerkers van onder meer banken, verzekeraars en gemeenten geven ruim vijfduizend gastlessen en workshops op basisscholen door het hele land.
Artikel geplaatst op: 14 maart 2016 - 10:55

Gerelateerd

Delen