Almere City FC-speler Receveur weer fit na revalidatie bij ProActief

ALMERE – Almere City FC-speler Tim Receveur maakte vorige week zijn rentree tegen Jong Volendam. Receveur bemachtigde, na tien maanden revalideren bij ProActief, direct weer een basisplek. De voetballer is fit en is er weer klaar voor.
Kim Lammers zorgt ervoor dat Tim Receveur weer volledig wedstrijdfit wordt. (Foto: aangeleverd)

Tien maanden revalideren hakt er, volgens Receveur, bij iedereen in. “Je staat maandenlang op in de wetenschap dat je geen grasspriet zal zien”, aldus Receveur. “Al weet je waarvoor je het uiteindelijk doet, soms is het echt heel erg zwaar. Als teamsporter voelt een revalidatie eenzaam. Je lichaam doet niet wat jij wilt. Daarom is het zo belangrijk dat je goed begeleid wordt en dat iemand met je meedenkt. De fysiotherapeuten van ProActief hebben mij daar uitstekend bij geholpen.”
Kim Lammers, de fysiotherapeut van ProActief die Recerveur heeft begeleid in zijn revalidatie, is tevens het hoofd van de medische staf van Almere City FC. Zijn jarenlange ervaring in de topsport drukt een belangrijk stempel op zijn eigen praktijk; bij ProActief weten de fysiotherapeuten wat jongens zoals Receveur doormaken. “Uiteraard is kennis over revalidatie een belangrijke basis. Minstens zo belangrijk is de mentale begeleiding in lange revalidaties. Als fysiotherapeut draag je bij aan de focus van de topsporter en ben je er ook bij tegenslagen. Als je na maanden revalidatie de ontlading ziet na een rentree dan weet je wat dat voor een speler betekent en wat hij er allemaal voor heeft moeten doen en laten. Het is heel dankbaar om zo’n proces te mogen begeleiden.”
Bij ProActief worden naast topsporters ook amateursporters behandeld. Iedereen is welkom, ook mensen die graag willen gaan sporten. Leeftijd speelt hierbij geen rol. “Het is mooi om te zien hoe verschillende mensen onder één dak revalideren. Van topsporters tot mensen met rug- of schouderklachten en van kinderen tot ouderen”, aldus Lammers. “Het is een prettige plek om samen te komen en vormt daarmee een belangrijke basis voor een goede revalidatie. Bij ProActief voel je je thuis.“
Artikel geplaatst op: 10 maart 2016 - 14:47

Gerelateerd

Delen