Almere maakt kennis met picklebal, de snelstgroeiende sport in Amerika

DE WERVEN – Geïnteresseerden konden afgelopen vrijdag kennismaken met picklebal, de snelstgroeiende sport in Amerika.
In Haven werd een demonstratie picklebal gegeven. (Foto: Fred Rotgans)

In sporthal Haven werd een demonstratie gegeven van deze bijzondere sport. Picklebal is een combinatie van badminton, tennis en tafeltennis. Het wordt gespeeld op een badmintonveld met een laag net, twee paddles en een hardplastic bal voorzien van gaatjes. Het is een spel voor jong en oud, vergt geen bijzondere technische vaardigheden. Het kan zowel rustig worden gespeeld als in competitieverband, uiterst snel.
Hoewel picklebal op tennis lijkt, zijn er belangrijke verschillen die het spel meer toegankelijk voor met name kinderen en senioren maakt. De belangrijkste van deze verschillen is de snelheid van de bal. Deze heeft een derde van de gemiddelde snelheid van een tennisbal. Even belangrijk is echter de grootte van de baan: iets minder dan een derde van de totale oppervlakte van een tennisbaan. Deze kleinere oppervlakte in combinatie met de langzamere bewegende bal en een onderhandse opslag maakt picklebal veel makkelijker te spelen dan tennis.
Picklebal is een (voor Nederland) vrij nieuwe sport. Op 1 maart 2013 werd op het Java-eiland in Amsterdam de eerste wedstrijd op Nederlandse bodem gespeeld. Ondertussen is er een actieve picklebalgroep in Amsterdam en in Eefde en is een zeer succesvol internationaal toernooi georganiseerd. De reacties van deelnemers zijn onverdeeld enthousiast. Dat gold ook voor de reacties van de Almeerse deelnemers.
Wie geïnteresseerd is of extra informatie wil, kan contact opnemen via pickleballalmere@gmail.com
Artikel geplaatst op: 21 maart 2016 - 11:05

Gerelateerd

Delen