WK zaalvoetbal playoff in Topsportcentrum uitverkocht

OLYMPIAKWARTIER - Vanavond - dinsdag 22 maart – speelt het nationale zaalvoetbalteam in het Topsportcentrum Almere de WK-playoff van het nationale zaalvoetbalteam tegen Azerbeidzjan. Het duel begint om 20.00 uur.
Het zaalvoetbalteam vlak voor de wedstrijd tegen Portugal. (Foto: KNVB/Media)

Als Oranje over twee duels sterker blijkt dan Azerbeidzjan kan het een ticket boeken naar Colombia. Daar vindt dit jaar vanaf 10 september de 2016 FIFA Futsal World Cup plaats. Dinsdag 12 april speelt Oranje de return in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe. Bondscoach Marcel Loosveld heeft dezelfde veertien spelers geselecteerd als tegen het duel met Hongarije. “Het is een evenwichtige groep. Belangrijk is dat we volgende week optimaal profiteren van het thuisvoordeel. We moeten een mooie uitgangspositie zien te creëren voor de return in Bakoe in april. En wat is er mooier dan in een uitverkocht huis spelen?”
Het Nederlands zaalvoetbalteam nam viermaal deel aan een mondiaal eindtoernooi. In 1989, toen de KNVB zijn honderdjarig jubileum vierde, was Nederland gastheer van het eerste wereldkampioenschap zaalvoetbal. Oranje verloor destijds in de finale van Brazilië (1-2). Dit is tot op heden de beste prestatie van het Nederlands zaalvoetbalteam op een officieel eindtoernooi. In 1992 (Hong Kong) in 1996 (Spanje) en 2000 (Guatemala) reikte Oranje tot de tweede ronde.
Het Topsportcentrum in Poort is uitverkocht.
Artikel geplaatst op: 18 maart 2016 - 11:16

Gerelateerd

Delen