Pioneers rukt op naar tweede plaats

ALMERE – De basketballers van Almere Pioneers zijn door een overwinning op Jumpers opgerukt naar de tweede plaats in de Eerste Divisie A.


Niet helemaal gerust waren de basketballers van Almere Pioneers afgelopen zaterdag naar Den Haag getogen voor de wedstrijd tegen Jumpers. Maar dat was achteraf gezien volledig ten onrechte. De eerste score was voor Jumpers, maar daarna plaatste Pioneers een run van 23 punten en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Timothy Donk was ‘hot’ en verzamelde in dit kwart alleen al dertien punten, waaronder drie driepunters op rij. De tussenstand aan het eind van het eerste kwart was 8 - 25. In het tweede kwart klampte Jumpers enigszins aan, terwijl Pioneers niet hun beste basketbal lieten zien en het score formulier vooral behoorlijk gevuld kregen met P-tjes (persoonlijke fouten).
De rust werd bereikt bij een stand van 21 -38. In de tweede helft liep Pioneers gestaag verder uit en liet Jumpers zo nu en dan zien, waar ze in goede doen toe in staat zijn. Via een stand van 37 - 66 aan het eind van het derde kwart werd een eindstand bereikt van 49 - 84, waardoor de ploeg uit Almere hun play-off aspiraties in stand houdt. De komende drie wedstrijden zal het wat dat betreft er op of eronder zijn voor Pioneers. Te beginnen met de thuiswedstrijd van volgende week tegen BV Groningen (26 maart om 17.00 uur in Poort), dat met slechts één verloren wedstrijd fier bovenaan staat.

Artikel geplaatst op: 21 maart 2016 - 09:12

Gerelateerd

Delen