Sterk weekend broer en zus Huenders 

ALMERE – Lance en Nickéy Huenders hebben dit weekend goed gepresteerd tijdens wielerwedstrijden. Lance is geselecteerd voor de Tour de Himmelfahrt in Denemarken.

Lance Huenders aan kop in de ronde van Haarlemmermeer (Foto: aangeleverd)

Zaterdag stond de eerste van een zestal NK selectiewedstrijden op het programma waarvan de vier beste uitslagen zullen worden geteld in het eindklassement voor plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap. Nickéy wist in de sterk bezette wedstrijd over 15 kilometer in de eerste groep te eindigen. Ze was het tweede meisje dat over de streep kwam, dus staat ze nu ook tweede in de stand voor het NK. Lance handhaafde zich goed in de strijd over 30 kilometer. Hij eindigde overall als twaalfde en als zesde renner van het district Noord-Holland. Ervan uitgaande dat er waarschijnlijk elf selectieplekken zijn, deed Lance goede zaken.
Zondag stonden broer en zus weer aan de start van het Kampioenschap van de Haarlemmermeer. Nickéy werd elfde, Lance vierde. Door zijn optreden van de laatste weken is Lance door zijn club geselecteerd voor Tour de Himmelfahrt in Denemarken op 5, 6 en 7 mei. (Foto: aangeleverd)

Artikel geplaatst op: 21 maart 2016 - 09:30

Gerelateerd

Delen