Utrecht Science Park Marathon geslaagd

ALMERE – De Utrecht Science Park Marathon beleefde zondag 20 maart een zeer geslaagde 35e editie. Ruim 5.600 sportievelingen stonden aan de start van één van de verschillende afstanden. Vanaf de start op het Science Park ging het parcours door het centrum van Utrecht via de Maliebaan, Nieuwe Gracht en - dit jaar voor het eerst - onder de Dom door.

(Foto: Anita Riemersma)

Daarna werd koers gezet richting de natuur aan de Oostzijde van de stad. De Gemeente Bunnik via landgoed Rhijngauwen werd doorkruist om de ronde te eindigen op Utrecht Science Park. Het parcours voor de hele marathon bestond uit twee ronden en de halve marathon lopers liepen dit parcours één keer. Daarbij werd zo veel mogelijk rekening gehouden met het beperken van de overlast voor het verkeer. Anton Costeris behaalde als eerste de finish van de Utrecht Science Park Marathon met een tijd van 2:41:24. Bij de vrouwen won Mireille Baart de hele marathon in 2.50.30. Zac Freudenburg schreef de Tempo Team 21,1 km, op zijn naam in 01:09:06 en bij de vrouwen kwam Agnes Schipper in 01:24:03 als eerste over de finish bij de halve marathon.

 

Nieuwe partners

Het was de tweede keer dat de Utrecht Science Park Marathon (USPM)  in deze vorm werd georganiseerd. Naast Utrecht Science Park als hoofdsponsor, is er een partnership met het UMC Utrecht, Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. Daarnaast werd dit keer met een aantal nieuwe, gerenommeerde partners gewerkt, zoals KWF Kankerbestrijding, Tempo Team en ROC Midden Nederland. Arjen de Ruyter, eigenaar van sportsmarketing bureau 20Knots en organisator van dit evenement: ‘De partners sluiten perfect aan bij onze strategie. We hebben het ‘maatschappelijk partnership’ geïntroduceerd, waarbij het gaat om samenwerken en waarde toevoegen voor alle betrokken partijen op het gebied van gezondheid, bewegen, teambuilding en duurzaamheid. De tijd van sponsoring is voorbij. Samen met onze partners leggen we tijdens de USP Marathon de verbinding tussen kennis en gezondheid, waarmee we inhoud geven aan het evenement.’ 

 

Onderzoek

KWF Kankerbestrijding heeft de USP Marathon uitgekozen om haar nieuwe concept TEAM KWF te lanceren en daarmee geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Het bedrag van € 136.517,- dat uiteindelijk is opgehaald, wordt weer geïnvesteerd in onderzoek op het Utrecht Science Park. Het UMC Utrecht heeft afgelopen jaar een uitverkocht sportmedisch symposium over hardlopen georganiseerd.

 

2017

Arjen: ‘De inschrijving voor 2017 start begin september en we hopen iedereen weer te zien. We zijn ambitieus en ook al hebben we dit jaar mooie stappen kunnen maken, voor volgend jaar is het onze doelstelling om de lat opnieuw hoog te leggen.’

Artikel geplaatst op: 21 maart 2016 - 11:46

Gerelateerd

Delen