Scholen strijden om plek in finale Olympic Moves

ALMERE – Maar liefst 1.250 scholen deden vorige week mee aan Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Ook in Almere streden leerlingen om een plek in de finale van Olympic Moves.
Olympic Moves ging van start met een spectaculaire openingsact. (Foto: Fred Rotgans)

Olympic Moves is van groot belang voor de schoolsport in Nederland. Want 8 op de 10 Nederlandse kinderen op de basisschool doet aan sport, maar eenmaal op het voorgezet onderwijs stopt een aanzienlijk deel met sporten. Bij het verlaten van de middelbare school sport bijna de helft van alle jongeren helemaal niet meer. Het doel van Olympic Moves is om deze uitval te verminderen en jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving opnieuw kennis te laten maken met verschillende sporten.
In Almere gingen ook middelbare scholen in vijf verschillende sporten de strijd met elkaar aan: tennis, voetbal, atletiek, softbal en streetball. De aftrap was in het stadion van Almere City FC en in aanwezigheid van Almere City-speler Mitchell Burgzorg. Ook was er een spectaculaire openingsact waarbij een acrobaat over een groep leerlingen sprong.
De winnende teams gaan op vrijdag 10 juni naar de landelijke finale - Olympic Moves The School Final - die in en om het Olympisch Stadion in Amsterdam plaatsvindt. Olympic Moves is een initiatief van KVLO, NOC*NSF, Coca-Cola en Zilveren Kruis.
Artikel geplaatst op: 22 maart 2016 - 14:33

Gerelateerd

Delen