Ruim verlies voor Nederlands zaalvoetbalteam


OLYMPIAKWARTIER - Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft dinsdagavond de eerste play-off-wedstrijd voor het WK Zaalvoetbal met ruime cijfers verloren. In het Topsportcentrum in Almere ging de formatie van bondscoach Marcel Loosveld tegen Azerbeidzjan met 1-5 onderuit. 

Amir Molkarai (Nederland) en Rovshan Huseynli (Azerbeidzjan). (Foto: Fred Rotgans)

Nederland kwam op een 1-0 achterstand, maar wist in de tiende minuut de stand gelijk te trekken. Drie minuten laten kwamen de gasten op een 1-2 voorsprong en speelden de wedstrijd behendig uit. De score liep op naar 1-5 waarmee Oranje eigenlijk kansloos is voor de return in en tegen Azerbeidzjan. Bondscoach Marcel Loosveld: “Er waren momenten waarin we heel veel mogelijkheden creëerden. En heel goede aanvallen lieten zien. Ook in de omschakeling ging het best prima. Alleen: je moet scoren. Daar zijn zij dodelijk in en wij dus niet. We moeten nu kijken naar onze tactiek om op 12 april het eindresultaat iets vriendelijker te maken. Het lijkt niet realistisch dat we ons kwalificeren, maar we gaan het wel degelijk proberen.”
De zeven winnaars plaatsen zich voor het WK, waaraan in totaal 24 ploegen deelnemen. Tien deelnemers zijn op dit moment bekend: Colombia als gastland, Australië, Iran, Thailand, Oezbekistan, Vietnam, Brazilië (regerend kampioen), Argentinië, Paraguay en de Salomon Eilanden. Verder kwalificeren zich nog drie Afrikaanse deelnemers en vier ploegen uit Noord/Centraal Amerika en de Cariben.

 

Artikel geplaatst op: 23 maart 2016 - 08:15

Gerelateerd

Delen