Autismeweek in het kader van sport

ALMERE – Het thema van de Autismeweek 2016 is ‘Autisme in beweging’. De Autismeweek, van 2 tot en met 9 april, staat volledig in het teken van sport.

Tijdens de week biedt het Autisme Netwerk Almere (ANA), in samenwerking met verschillende sportorganisaties, sportactiviteiten aan op een ‘autismevriendelijke manier’. Omdat samen sporten en bewegen helpt om gezond te blijven en anderen te ontmoeten. Sporten kan mensen uit een sociaal isolement helpen, negatieve gevoelens verminderen, en het zelfvertrouwen vergroten.
De week begint met een 'blauwe plons' waarin aandacht wordt gevraagd voor autisme door iedereen uit te nodigen om te ‘duiken in autisme’. Aansluitend zal wethouder René Peeters bij sportcentrum Centre Point in Stedenwijk de officiële opening verrichten waarna er verschillende sportieve activiteiten worden georganiseerd. De rest van de week kan er bij diverse verenigingen in Almere gesport worden. Op zaterdag 9 april wordt de week afgesloten. Het volledige programma is te vinden op sportbedrijf.almere.nl
Artikel geplaatst op: 22 maart 2016 - 13:40

Gerelateerd

Delen