Almeerdaagse start dinsdag 7 juni

ALMERE – De jaarlijkse wandeltocht Almeerdaagse wordt dit jaar van dinsdag 7 tot en met zondag 12 juni gehouden. De start en finish is in Almere Buiten en er zijn dagelijks afstanden tussen 5 en 50 kilometer en alles wat daar tussen zit.
De Almeerdaagse leidt door het Almeerse groen. (Foto: aangeleverd)

Er wordt gelopen volgens het systeem van Wandelnet, de groene bordjes. Er staan er nu meer dan 6.000 in Almeerse gebieden. Deze bordjes zijn allemaal aangebracht met behulp van vrijwilligers. Dit jaar lopen deelnemers met een scan. Ze krijgen dan een barcode mee die wordt gescand bij de serviceposten. Op die manier kan de organisatie hen volgen, net zoals bij de Elfstedentocht stempels moeten worden gehaald. Iedere vijf kilometer is er voor de lopers een rustpunt met wc en water. Gelijktijdig, in dezelfde week, wordt in Buiten een avondvierdaagse gelopen met kinderen van diverse scholen. Hier is een team van 37 vaste vrijwilligers voor actief, aangevuld met eenmalige vrijwilligers.
Inschrijven voor de Almeerdaagse kan via www.almeerdaagse.nl. Deelname kost 30 euro, leden van de KWBN krijgen 5 euro korting.
Artikel geplaatst op: 15 mei 2016 - 14:10

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: