Toppers van de Toekomst

ALMERE –Joyce Caro komt uit een sportief gezin. Zwemmen is haar met de paplepel ingegoten. Zowel haar opa, vader én moeder zijn bij zwemvereniging de Watervrienden Almere betrokken. En als je vader dan ook nog aan triatlon doet is de stap snel gemaakt. Afgelopen jaar werd de 17-jarige Almeerse Nederlands Kampioen op het NK Duathlon. Bij de overige wedstrijden eindigde ze altijd in de top vijf.
Joyce Caro. (Foto: Inge Huitema)
Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek de Almeerse sporttoppers voor in een interview. Deze maand: triatleet Joyce Caro.


Joyce zwemt al van kinds af aan. De overstap naar de triatlon kwam op haar twaalfde nadat ze bij een wedstrijd van haar vader was gaan kijken. “Toen dacht ik: ‘dat wil ik ook!’”, aldus Joyce. “Vooral de combinatie van drie sporten in één sprak me erg aan.”
Met gemiddeld zestien trainingsuren per week bij het RTC Almere en als lid van het TVA Eredivisie Team heeft Joyce zich In de afgelopen vijf jaar ontwikkeld tot topsporter. Dit betekent ook dat zij keuzes moet maken. “Ik heb een vriendengroep die over het algemeen ook erg sportief is. Ze vinden het heel leuk wat ik doe, maar soms vinden ze het wel wat moeilijker te begrijpen dat ik zó veel train.”
Joyce is iemand die goed weet wat ze wil en daar ook voor gaat. Naast sport is school ook heel belangrijk voor haar. “Na het behalen van mijn vwo-diploma wil ik geneeskunde studeren. Ik zit nu in het vijfde jaar van het Technasium van het Helen Parkhurst, een Topsport Talentschool in Almere waar sporttalenten onderwijs en topsport samen ontwikkelen, en dat gaat erg goed. Het is pittig maar ik zal er alles aan doen om dit te redden”, aldus Joyce.
Het komend seizoen richt Joyce haar pijlen op haar eerste European Triathlon Union (ETU) Junior Cup in Holten en wil zij weer goed meedraaien bij eredivisie wedstrijden zoals de Challenge Almere team-relay in september.
Artikel geplaatst op: 13 mei 2016 - 09:49

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: