Donny Breek (16) mag gaan dromen van Major League

ALMERE – Hoewel Donny Breek met Oranje onder 18 Europees kampioen werd en een uitnodiging ontving voor Team Europe U19, kreeg het honkbaltalent onlangs de ‘schrik’ van zijn leven: een uitnodiging om naar Miami te komen, waar in het stadion van Miami Marlins één van de grootste testcases in het honkbal plaatsvindt.
Donny Breek heeft het talent niet van een vreemde. Zijn vader kon er ook wat van. (Foto: Aad de Groot)

“Het kwam voor mij als een verrassing, want alleen de grootste talenten uit Europa worden uitgenodigd”, zegt Breek met een bescheiden glimlach. De Almeerder speelt in de Hoofdklasse bij het Haarlemse DSS. “Op mijn vierde ben ik begonnen met honkballen bij Almere’90. Daarna ben ik al snel gescout door Scimitars, één van de zes honkbalscholen in Nederland.”
Vorig jaar beleefde Breek zijn doorbraak op het hoogste niveau van Nederland. “Het gaat allemaal enorm snel, maar gelukkig heb ik mij in mentaal- en fysiek opzicht vrij snel kunnen aanpassen aan het hogere niveau in de Hoofdklasse.”
De 16-jarige pitcher heeft het talent niet van een vreemde. “Mijn vader Jerry was ook werper in de Hoofdklasse”, vertelt Breek, die dit jaar met Oranje onder 18 Europees kampioen werd. “In de halve finale wonnen we van Duitsland en in de finale versloegen we Italië. Daardoor hebben we ons gekwalificeerd voor het komende WK.”
In de kerstperiode hoopt Breek af te kunnen reizen naar Amerika. De werper moet het verblijf en de vliegtickets zelf zien op te hoesten. “De vliegtickets zijn erg duur, maar het is een unieke kans. Daarom ben ik een crowdfundingcampagne gestart op crowdfundplatform Talentboek.nl om 2.500 euro op te halen”, aldus Breek, die ooit hoopt te schitteren in de Major League Basebal. “Dat is mijn grote droom. Hopelijk kan ik eind dit jaar de volgende stap zetten om dichterbij de verwezenlijking van mijn droom te komen.”
Artikel geplaatst op: 11 oktober 2016 - 14:28

Gerelateerd

Delen