Herstelde Sven Braken held van Almere City FC

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Het publiek van Almere City FC wreef zich een jaar geleden in de handen. Vijf treffers in tien wedstrijden. Kan hij hetzelfde flikken als Vincent Janssen? Nog voor die vraag beantwoord kon worden, sloeg het noodlot toe bij Sven Braken. Nu is hij terug. En hoe.
Sven Braken is na de fysieke mokerslag helemaal terug. (Foto: Ron Baltus)

Sinds zijn rentree in de basis op 17 september tegen Den Bosch speelde de Maastrichtenaar drie competitiewedstrijden, won hij evenzoveel keer en scoorde hij maar liefst vijf doelpunten. “Het had slechter gekund”, straalt Braken. De 23-jarige spits, die in oktober 2015 zijn kruisband afscheurde, heeft een moeilijke periode achter de rug. “De muren kwamen op mij af. Op een gegeven moment had ik alle films en series wel gezien. De revalidatieperiode was extra moeilijk, omdat ik na dertien jaar MVV – zonder familie - was verhuisd naar Almere.”
“Hoewel ik regelmatig bezoek kreeg, voelde ik me alleen. Het was mijn eerste zware blessure. Daarnaast was het apart toen Almere de vierde periodetitel won. Ik was blij, maar ik had er geen aandeel in.”
Dit seizoen wil Braken zelf schitteren, dat weten ze inmiddels bij MVV ook. In zijn tweede basisoptreden was de Maastrichtenaar wederom de held van de polder. Met twee treffers kreeg hij ‘zijn’ MVV op de knieën (2-1). Een week later schoot hij City bij FC Oss (2-3, red.) op weergaloze wijze de top-10 binnen. Dan spelen natuurlijk twee vragen op: waar speelt hij over een jaar en hoe staat hij er fysiek voor? “Dat zien we wel, ik voel mij top. Alleen wat blauwe plekken, maar dat is juist wel lekker. Heb ik elf maanden niet gehad”, glundert Braken, die komende vrijdag de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen koploper Jong PSV. Daar treft hij Pablo Rosario, met wie hij vorig jaar samenspeelde. “Hij kan zijn borst natmaken. We zijn in vorm en gaan voor de play-offs.”
Artikel geplaatst op: 11 oktober 2016 - 11:12

Gerelateerd

Delen