Media036 koopt van eigen voorzitter

STAD CENTRUM – Binnen ‘politiek Almere’ zijn grote twijfels over de betrouwbaarheid van de jaarstukken die de lokale omroep Media036 openbaar heeft gemaakt. Verontwaardiging is er dat de lokale omroep Sportmagazine036 voor 25.000 euro heeft aangekocht van de eigen voorzitter Willem Miermans. De PVV heeft schriftelijke vragen gesteld over de cijfers. 

Media036 krijgt jaarlijks 47.000 euro subsidie van de gemeente. De PVV noemt het ‘onverteerbaar’ dat de voorzitter van een gesubsidieerde organisatie meer dan de helft van de jaarlijkse subsidie op de manier in zijn eigen zakken laat verdwijnen. ‘Gaat u de 25.000 euro aan Almeers belastinggeld van deze lokale Berlusconi terugvorderen?’, zo wil de PVV weten. De partij ziet ‘andermaal’ bevestigd dat het financieren van een lokale omroep weggegooid belastinggeld is.
Donderdagavond bleek in de wandelgangen van de wekelijkse raadsvergadering dat meerdere partijen ontstemd zijn over de handelswijze van de lokale omroep.
Omroep Flevoland bracht als eerste het nieuws over de aankoop van het sport-pdf’je voor 25.000 euro. Miermans reageert op Facebook op de berichtgeving. Hij stelt daarin dat een omroep volgens de Mediawet naast radio en tv ook een blad mag uitgeven. Sportmagazine036 was eigendom van zijn eigen bedrijf. Volgens Miermans heeft het Commissariaat voor de Media hem gesommeerd het blad van de hand te doen. Aan die verplichting heeft Miermans ‘met forse tegenzin’ dus voldaan. Binnen de politiek wordt ernstig getwijfeld of de sport-pdf daadwerkelijk 25.000 euro waard is.
In het Facebook-bericht beticht Miermans Omroep Flevoland van ‘negatieve, suggestieve en tendentieuze berichtgeving’. Om diezelfde reden heeft Miermans aangegeven ook Almere DEZE WEEK niet meer te woord willen staan.

Artikel geplaatst op: 14 oktober 2016 - 12:00

Gerelateerd

Delen