Aanmelden kandidaten sporters van het jaar gestart

OLYMPIAKWARTIER – Wie worden de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2016? Op woensdag 18 januari 2017 wordt dat bekend gemaakt tijdens het Sportgala. Tot vrijdag 2 december is het mogelijk kandidaten te nomineren.
De hockeydames werden vorig jaar uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar. (Foto: Fred Rotgans)

Jaarlijks organiseert het gemeentelijk Sportbedrijf in het Topsportcentrum Almere het SNS Sportgala waar de verkiezing van sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van 2016 wordt gehouden. Dit jaar was die eer voor kunstschaatster Niki Wories en voetballer Joshua Brenet van PSV. De damesploeg van De Almeerse Hockey Club werd gekozen als beste sportploeg.
De aanmelding van kandidaten voor dit jaar is inmiddels gestart. Sporters en sportteams die een opmerkelijke prestatie hebben neergezet in 2016 kunnen worden aangemeld voor deze verkiezing.
Een jurycommissie zal op basis van alle aanmeldingen bepalen wie genomineerd gaan worden in de diverse categorieën en wie uiteindelijk met de titel en de daarbij behorende felbegeerde sporttrofee in aanmerking komt. Het evenement wordt voor de 27e keer gehouden.
Het aanmelden van kandidaten die aan de criteria voldoen in de diverse categorieën kan via het aanmeldingsformulier op de website van het Sportbedrijf. De aanmeldlink van het Sportgala is te vinden op de site http://sportbedrijf.almere.nl. Daar zijn ook de criteria te lezen. Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 2 december.
Artikel geplaatst op: 15 oktober 2016 - 14:10

Gerelateerd

Delen