Tweede titel voor Zhang op Yonex Dutch Open

OLYMPIAKWARTIER – Het Topsportcentrum in Poort was afgelopen week het decor van de NK Badminton, oftewel de Yonex Dutch Open. Beiwen Zhang uit Amerika schreef het toernooi voor de tweede keer op haar naam.
De Amerikaanse Beiwen Zhang in actie tijdens de Yonex Dutch Open. (Foto: Fred Rotgans)

De als eerste geplaatste Amerikaanse versloeg in de finale Hsu Yan Ching uit Taiwan overtuigend met 21-11 en 21-19. Daarmee won zij, na 2014, voor de tweede keer in Almere. In het enkelspel bij de mannen was de titel voor de pas 21-jarige Tzu Wei Wang uit Taiwan. De als tweede geplaatste Wang was na een spannende strijd met 21-10, 17-21, en 21-18 de betere van titelhouder Ajay Jayaram. De Indiër schreef eerder al de vorige twee edities bij de Yonex Dutch Open op zijn naam.
Ook de eerste prijs in het mannendubbel ging naar Taiwan. De als tweede geplaatsten Jhe-Huei Lee en Yang Lee waren met twee keer 21-17 te sterk voor het duo Mathias Christiansen/David Daugaard uit Denemarken. De Denen waren in de halve eindstrijd nog te sterk voor de Nederlanders Jacco Arends en Ruben Jille. Voor Christiansen was het wel raak in het gemengd dubbel. In een Deens onderonsje veroverde hij samen Sara Thygesen de titel door met 21-18, 20-22 en 21-16 te winnen van hun ongeplaatste landgenoten Soren Gravholt/Maiken Fruergaard.
In de finale van het vrouwendubbel gingen de Bulgaarse zusjes Gabriele en Stefani Stoeva verrassend onderuit, tegen het als derde geplaatste koppel Setyana Mapasa/Gronya Somerville uit Australië. De titelverdedigsters verloren na een spannende wedstrijd uiteindelijk met 17-21, 21-17 en 21-16.
Artikel geplaatst op: 17 oktober 2016 - 10:08

Gerelateerd

Delen