Roeiers strijden met Footballers voor Rabobank Clubkas Campagne

STAD CENTRUM – De sporters van Sloeproeien Almere en Flevo Phantoms stonden vorige week zaterdag lijnrecht tegenover elkaar in de strijd om geld. De sloeproeiers hadden de American Footballspelers op de Esplanade uitgedaagd voor een nog niet eerder vertoonde wedstrijd.
De strijd was ongelijk, maar vermakelijk. (Foto: Ingrid Hardorff)

Tien Flevo Phantoms stonden langs een touw paraat voor een op het eerste gezicht ongelijke confrontatie met een enorme sloep met zeven roeiers op het Weerwater, genaamd de Labora Stulti (latijn voor gekkenwerk). Al snel werd duidelijk dat de wilskracht van de roeiers eigenlijk verspilde moeite was. In elf heats probeerde de sloep de mannen van de kade af te trekken. Conform spelregels, moest na iedere heat een footballspeler de strijd verlaten, waarna pas bij twee spelers duidelijk werd dat een volledig bemande sloep met, uiteindelijk, acht roeiers een touwtrekwedstrijd met mensen op het land aankan. De Flevo Phantoms hadden uiteindelijk nog twee maal geprobeerd om met maar één man de sloep aan de kant te houden. Pas toen kon Sloeproeien Almere triomferen.
Met deze krachtmeting wilde de Flevo Phantoms samen met Sloeproeien Almere de aandacht vestigen op hun bijzondere sport en op hun deelname aan de Rabobank Clubkas Campagne, die afgelopen maandag is geëindigd. Met deze stunt wilden zij als kleine 'onbekende' clubs de Almeerse Rabobankleden over de streep trekken om in de Clubkas Campagne op hen te stemmen en zo de kans te vergroten op extra donatie voor materiaal om de komende wedstrijden goed te kunnen verschijnen. De Phantoms hadden trainingsspullen als doel voor ogen en de sloeproeiers een betere trailer.
Artikel geplaatst op: 17 oktober 2016 - 12:43

Gerelateerd

Delen