Plezier is basis succesvolle talkshow Tafel op 2

STAD CENTRUM – De op Almere gerichte talkshow Tafel op 2 staat komende vrijdag volledig in het teken van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het programma wordt eenmalig samengevoegd met het businessprogramma Azaken Live.

Berdien Steunenberg en At Kasbergen tijdens de opnamen van Tafel voor 2. (Foto: aangeleverd)


“De Almeerse politici verschijnen graag in ons programma”, zegt At Kasbergen die het programma presenteert samen met Berdien Steunenberg. “We hebben drie pijlers onder de talkshow: politiek, sport en cultuur. We zorgen er altijd voor dat een gevarieerd gezelschap aan tafel zit. Gasten voelen zich op hun gemak. Het plezier straalt van het programma af. Dat blijkt ook uit het succes. We hebben nu tien afleveringen gemaakt en zonder ook maar één keer te adverteren trekken we makkelijk 5000 kijkers.”
Toch is de toekomst van het programma ongewis. Kasbergen: “Een uitzending maken kost ongeveer 2500 euro. Zeker sinds we de opname in het WTC doen, pal na het businessprogramma Azaken Live, hebben we een goed niveau bereikt. We hebben sponsors, maar er moet geld bij.”
De programmamakers hebben daarom een brandbrief gestuurd naar alle fracties. “Uit de begroting blijkt dat er geen geld meer is. Met een financiële donatie kunnen lokale partijen wel een aandeel in het programma verwerven. Daarmee krijgen zij geen invloed op de inhoud, maar wel tijd in het programma. Grote partijen dragen relatief iets meer bij dan kleine fracties. Natuurlijk zorgen we er wel voor dat iedereen aan bod komt.”

Media036


Het programma heeft ook getracht via het Cultuurfonds geld te krijgen. “Die verwezen ons door naar de lokale omroep Media036. Daar gaat immers subsidiegeld naar toe. We hebben de talkshow daar min of meer gratis aangeboden, maar na aanvankelijk enthousiasme kregen we een behoorlijk botte afwijzing. Zonder argumenten. We hebben nog getracht nieuwe gesprekken te starten, maar hebben nooit meer iets van Media036 gehoord. Daar zijn we wel een beetje klaar mee.”
Kasbergen hoopt dat Tafel op 2 kan blijven voortbestaan. “We dragen echt iets bij aan discussies die in de stad leven. Politici geven in onze informele setting, nuttige aanvullende informatie. Als iedereen zo enthousiast is, moet er toch een toekomst zijn?”

IN KADER

Vrijdag speciale uitzending rond USA


Komende vrijdag staat de talkshow Tafel op 2 in het teken van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Daartoe wordt eenmalig een gezamenlijke uitzending gemaakt met het businessprogramma Azaken Live, dat ook via internet wordt uitgezonden. Almeerse politici zullen in het programma hun mening geven over de strijd tussen Hillary Clinton en Donald Trump. Ook zal de Amerikaans/Nederlandse stand-up comedian Greg Shaprio, onder meer bekend van Boom Chicago, een optreden geven. De opnamen zijn vanaf 15.00 uur in het WTC Almere. Het programma wordt uitgezonden via de site www.azakenlive.nl en is later terug te zien via de Facebookpagina van Tafel op 2.

Artikel geplaatst op: 21 oktober 2016 - 11:50

Gerelateerd

Delen