Badmintonners AviAir Almere winnen van BC Victoria

PARKWIJK - AviAir Almere heeft in de Carlton eredivisie een eenvoudige overwinning geboekt op BC Victoria uit Hoensbroek. In een toch redelijk gevulde Sporthal Raggers werden de bezoekers met 7-1 verslagen. De ploeg van coach Erik Staats klom daardoor naar de derde plaats in de strijd om de landstitel. De in Thailand woonachtige David Quax was overgekomen naar Nederland en nam de moeite om als scheidsrechter aanwezig te zijn bij deze wedstrijd. De leiding was overigens uitstekend.

Aram Mahmoud en Dave Khodabux begonnen aan de wedstrijd met hun partij tegen Niels Veenstra en Ben Maes. De eerste game liep wel heel soepeltjes en binnen een mum van tijd was die al afgelopen. Via 11-4 stoomden onze mannen door en werd de game gewonnen met 21-7.
In de tweede game waren de heren meer aan elkaar gewaagd. Het ging redelijk gelijk op maar wel steeds een paar punten voorsprong voor Aram en Dave. Na 11-8 met de rust werd ook de tweede game gewonnen (21-17). 1-0 voor AviAir Almere.

 

2-0 winst
Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen boekten een 2-0 winst op Lieke Maes en Jessie van Wijk. De tussenstanden ontliepen elkaar niet veel maar zonder groots te spelen werd de stand op 2-0 gebracht voor AviAir Almere. Mede door een aantal inschattingsfoutjes gaf de bezoeksters uit Hoensbroek toch even het gevoel er een derde set uit te slepen. Op tijd weer bij de les werden beide games dus toch gewonnen met 21-17 en 21-19.
Manon Sibbald hoefde niet uit te blinken tegen Rachelle Haan. Manon deed wat van haar werd verwacht en voegde weer een partij aan haar overwinningsreeks toe. Constant op een voorsprong spelend kwam de zege geen moment in gevaar. De eerste game werd gewonnen met 21-14 en de tweede met 21-15. De overwinning dan wel niet cadeau gekregen maar werd wel betrekkelijk eenvoudig behaald.

 

Nottelman
Léon Nottelman stond op de baan voor zijn partij tegen Niels Veenstra. Ook Léon boekte een betrekkelijk eenvoudige zege. De eerste game werd met een 21-14 winst afgesloten. Hoewel hij in de tweede game op behoorlijke achterstand kwam te staan kon hij toch met een 11-9 voorsprong de rust in gaan en de partij simpel uitspelen. Ook deze game eindigde in 21-14 en Leon bouwde daarmee de voorsprong uit naar 4-0.
In zijn enkel partij liet Aram Mahmoud zien eredivisiewaardig te zijn. Tegen Robert Kwee ging het in de eerste game tot de rust gelijk op maar nam Aram daarna duidelijk afstand en won met 21-15. Met goed spel bracht hij Robert onder druk welke Aram steeds verder opvoerde. In de tweede game was het verschil tussen beide spelers nog groter en bracht met 21-11 Almere op een 5-0 voorsprong. Het was voor de uit Syrië afkomstige Aram zijn tweede partij in het eerste team.

 

Madouc Linders
De 16-jarige Madouc Linders kwam net tekort tegen Lieke Maes. De meer ervaren Lieke sloeg op de juiste momenten toe en wist met 21-19 en 21-18 de achterstand een wat draaglijker aanzien te geven door het enige punt voor Victoria op haar naam te schrijven. Madouc was niet altijd even gelukkig met haar service en dat werd meteen door Lieke afgestraft. Ook voor de talentvolle Madouc was het haar tweede wedstrijd, na Duinwijck BC (tegen Akvile Stapusaityte), in het eerste team.
Met nog twee gemengd dubbel partijen was de winst wel binnen maar hoe groter die winst des te beter voor de stand om de landstitel. Dave Khodabux en Ilse Vaessen stonden al snel op een 11-0 voorsprong tegen Robert Kwee en Jessie van Wijk. De Buks leefde zich naar harte lust uit met smashes die nog net geen deuk in de vloer veroorzaakten. Met 21-4 was de eerste game snel afgelopen. In de tweede game liepen Dave en Ilse het toch een beetje lopen en kwamen Robert en Jessie beter in hun spel. Maar winst zat er voor hun niet in en ook de tweede game werd door de Almeerders gewonnen met 21-16.
Het andere gemengd dubbel werd gespeeld door Léon Nottelman en Tamara van der Hoeven. Tegen Ben en Marloes Maes werd de eindstand op 7-1 bepaald. Ook hier kwam de overwinning geen moment in gevaar. Een constante voorsprong in beide games leidde Léon en Tamara naar een verdiende 21-14 en 21-16

Volgende week zaterdag 29 oktober om 19.00 wordt de uitwedstrijd tegen landskampioen en koploper Van Zundert/Velo in Wateringen gespeeld. Ook nu zal een aantal supporters AviAir Almere achterna reizen om ze aan te moedigen.

Artikel geplaatst op: 23 oktober 2016 - 10:59

Gerelateerd

Delen