Almere volgend jaar decor van de EK Long Distance

ALMERE – De Long Distance Triathlon European Championship, het EK, vindt volgend jaar op 9 september plaats in Almere tijdens de Challenge Almere-Amsterdam.
Jan Raphael won dit jaar in Almere (Foto: Fred Rotgans)

Deze door atleten hooggewaardeerde wedstrijd heeft al verschillende internationale kampioenschappen georganiseerd. "Na het succes van het EK in 2014 zijn we trots dat we dit kampioenschap opnieuw mogen organiseren in 2017. Ons team en alle vrijwilligers zullen er weer alles aan doen om een wedstrijd neer te zetten die deelnemers niet zullen vergeten", aldus race director Richard Belderok.
President Renato Bertrandi van de Europese triatlonbond is blij dat atleten weer de ‘Almere Experience’ kunnen meemaken. "Er kan maar een aantal atleten zijn dat nog niet van deze wedstrijd gehoord heeft. Agenda’s moeten alvast geblokkeerd worden voor 9 september 2017. Deze wedstrijd wordt al sinds 1983 in Almere georganiseerd en is de een-na-oudste lange afstand triatlon ter wereld. Alleen de wedstrijd op Hawaï is ouder. Het inmiddels doorgewinterde evenement in Almere heeft tot nu toe vijf keer eerder een EK georganiseerd en twee keer een WK. Het wedstrijdrecord (7:57:46) dat Jan van der Marel in 1999 neerzette, staat nog steeds."
Dit jaar deden ruim 2700 atleten mee aan de Challenge Almere-Amsterdam. Atleten kunnen zich op de website van de organisatie inmiddels inschrijven voor de 2017 Long Distance Triathlon European Championship www.challenge-almere.com.
Artikel geplaatst op: 28 oktober 2016 - 14:00

Gerelateerd

Delen