Almere City FC wint weer

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere City FC heeft haar thuiswedstrijd tegen Helmond Sport vrijdag 28 oktober met 1-0 gewonnen. Soufyan Ahannach maakte in de 93ste minuut de winnende treffer uit een vrije trap,

Almere City FC stevig in subtop.

De thuisploeg had uiteindelijk recht op deze nipte overwinning.Een groot deel van de wedstrijd domineerde Almere City FC met fris combinatie-voetbal. In de eerste helft waren wat halve kansjes en een heel grote voor MacDonald. Hij stormde alleen op de keeper van Helmond Sport af, maar stuitte op de doelman.

In de tweede helft kroop City door het oog van de naald. Een doelpunt van Helmond Sport werd afgekeurd wegens hinderllijk buitenspel. Hierna moest Almere City FC ruim 20 minuten terug in de verdediging. Na de 85ste minuut rechtte de ploeg de rug. Met als beloning de prachtige goal van Soufyan Ahannach.

Trainer Jack de Gier was een tevreden man na afloop: "Ik geloof dat ik mijn arm uit de kom gejuicht heb", grijnsde hij. "Ik ben trots op het team, dat na de zware wedstrijd van afgelopen maandag tegen Volendam er nu toch weer gewoon stond."

Almere City FC staat nu vierde, op 1 punt afsand van nummer 2 NAC Breda en en twee punten van koploper Jong PSV.

Artikel geplaatst op: 29 oktober 2016 - 20:21

Gerelateerd

Delen