Regionale Talentdag voor sporttalenten

ALMERE – Wie tussen de 12 en 18 jaar oud is, in Flevoland woont en droomt van een sportcarrière, kan zondag 13 november meedoen aan de Regionale Talentdag in het Topsportcentrum Almere.
Wie wil ontdekken voor welke sport hij/zij talent heeft, kan zich aanmelden voor de Regionale Talentdag. (Foto: aangeleverd)

Om sportbonden te helpen met het vinden van talenten buiten hun eigen sportkring, organiseert het Almere Kenniscentrum Talent een Regionale Talentdag: een nationale zoektocht naar sporttalenten. Het gaat er om dat deelnemers buiten de sport die ze al beoefenen, ook andere talenten ontdekken. Het is goed mogelijk dat iemand talent blijkt te hebben voor een sport waar ze zelf niet zo snel aan gedacht heeft. Sporten als (beach)volleybal, rugby, triathlon, baanwielrennen en atletiek. Tijdens de Talentdag worden deelnemers getest op verschillende onderdelen: Lang en Sterk, Explosief en Snel en Uithoudingsvermogen. De resultaten worden beoordeeld aan de hand van onder andere de volgende criteria: biologische leeftijd, trainingsachtergrond (o.a. sporten, uren en prestaties), verwachte eindlengte, ambitie en vooraf opgestelde normcriteria voor de testen. Als uit de testen blijkt dat iemand voldoet aan de criteria van de bonden, dan komt diegene in aanmerking voor het vervolgtraject: een uitnodiging van de bond voor een specifiekere test en meedraaien in een programma waar het talent extra wordt ontwikkeld.
Aanmelden voor de Talentdag kan via www.talentdag.nl
Scouts

De organisatie roept ook de hulp in van trainers en docenten omdat die een belangrijke rol spelen als adviseur en als ‘scout’, door het informeren van talenten over hun potentie en deelname aan de Regionale Talentdag in Almere.
Artikel geplaatst op: 06 november 2016 - 11:36

Gerelateerd

Delen