Voetballers vieren 40-jarig bestaan met toernooi

DE MARKEN – Deze maand bestaat de gemeente Almere 40 jaar. Dat wordt opgeluisterd met diverse festiviteiten. Ook voetballers dragen hun steentjes bij met een speciaal toernooi: ‘40 jaar voetbal in Almere’, zaterdag 19 november.
Almere City FC is de profclub van Almere. Maar het begon ooit allemaal met amateurs.... (Foto: aangeleverd)

De initiatiefnemers zijn afkomstig uit het stadsdeel Haven, de bakermat van het Almeerse voetbal. Immers, daar werd al voor de officiële start van de eerste voetbalclub SV Almere (opgericht in juni 1977) op het manifestatieveld in teamverband gespeeld. De initiatiefnemers besloten daarom een toernooi op te zetten rond het 40-jarig bestaan. Dat toernooi wordt gehouden op zaterdag 19 november op sportpark De Marken. Deelnemende verenigingen zijn: ASC Waterwijk, AS'80, FC Almere, Forza Almere, SC Buitenboys en Sporting Almere. Na afloop is er een goedverzorgde barbecue en kan worden genoten van live muziek.
Het bijzondere karakter van het toernooi is ook terug te vinden in de samenstelling van de teams. Elke wedstrijd zullen veteranen (veelal 40-plussers, overeenkomstig het thema) de eerste helft spelen, waarna het eerste elftal van de clubs de tweede helft in actie komt. Op deze wijze kunnen twaalf teams meedoen. Natuurlijk is de sportieve eer erg belangrijk, maar streeft de organisatie vooral naar een vriendschappelijke sfeer met veel gezelligheid. En natuurlijk naar veel publiek van alle verenigingen, zodat het gewoon een echt Almeers voetbalfeest wordt. Want dat verdient de jarige stad. De eerste wedstrijden beginnen om 12.30 uur, de laatste om 16.00 uur.
Artikel geplaatst op: 07 november 2016 - 13:02

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: