Pioneers wint voor de tweede keer op rij

De basketballers van Pioneers hebben hun tweede wedstrijd op rij gewonnen. Na de moeizame start in de competitie, werd nu BV Hoofddorp aan de zegekar gebonden. Drie weken geleden werd daar in het bekertoernooi nog van verloren.

Achteraf gezien was die bekerwedstrijd misschien een heel belangrijke wedstrijd voor Pioneers. Ze werden toen het grootste gedeelte van de wedstrijd weggespeeld, behalve het laatste kwart toen men eindelijk verdedigend de juiste intensiteit bracht en het Hoofddorp (te laat toen) moeilijk maakte. Afgelopen zaterdag duurde het ruim 5 minuten voordat de ploeg verdedigend in de juiste modus stond en daardoor tegen een achterstand aankeek van 5-12. Dat verdedigen loont bleek wederom in de volgende 5 minuten toen Pioneers de bakens duidelijkverzette. Hoofddorp produceerde nog één veldscore en één vrije worp, waardoor de aansluiting daar was aan het eind van het eerste kwart (16-18).
In het tweede kwart nam Pioneers op basis van een strakke verdediging en vier driepunters een kleine voorsprong (36-32). Bij de start van het derde kwart was Hoofddorp overgegaan in een zone verdediging, waardoor de Almeerders uit hun aanvalsroutine werden gehaald. Beide ploegen hadden gedurende dit kwart aanvallende problemen. Toch slaagde Pioneers erin om nog twee punten verder uit te lopen (50-44).
Vanaf de start van het vierde kwart leek het mis te gaan voor de ploeg uit Almere. De Hoofddorpers kwamen door zes vrije worpen op rij bijna langszij in de derde minuut van dit laatste kwart (52-50). In de zesde minuut had Pioneers echter weer een buffer van 7 punten opgebouwd (60-53), waarna Hoofddorp nog één keer aanklampte met een twee- en een driepunter. Uiteindelijk werd de overwinning definitief binnengehaald in de laatste minuut van de wedstrijd toen Pioneers 6 punten wist te vergaren en Hoofddorp daar niets meer tegenover kon stellen. Net als vorige week had center Ian Morris een hoofdrol in de cruciale periode van de wedstrijd. Hij pakte toen (in Weert) en nu door veel druk te zetten een steal rond de middenlijn en verzilverde die met een vrije lay-up, die lucht gaf aan de ploeg. Eindstand 71-62.

 

Volgende week
Volgende week speelt Pioneers een uitwedstrijd in IJmuiden tegen Akrides, dat momenteel derde staat in de competitie. Door deze overwinning is Pioneers een beetje uit het dal geklommen, maar zal moeten blijven winnen om de slechte seizoenstart te compenseren. Ze staan nu op een gedeelde 6e plek en dus in de middenmoot.

Scores: Dario Ribeiro de Carvalho 14, Yves Rogers 12, Pascal Balm 11, Djon Janssen 9, Ian Morris 8, Timothy Donk 7, Jorg Janssens 6, Bart Jilesen 4.

 

Artikel geplaatst op: 07 november 2016 - 09:48

Gerelateerd

Delen